:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/b05889f75924779d20b50beb721848.jpeg)
Ciorbă de fasole verde
Ciorba de fasole verde este o alegere ușoară și sățioasă pentru o masă reconfortantă. Făcută din fasole verde, legume și condimente aromate, ciorba oferă o textură delicată și un gust savuros, perfect pentru o masă sănătoasă și delicioasă.
Ingrediente
- 500 g fasole verde
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 cartof
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură de pasta de tomate
- 1 linguriță de boia dulce
- 2 l apă
- sare și piper
- opțional Smântână
Procedura
Spălați fasolea verde și curățați-o de capete și de fire. Tăiați ceapa și morcovii cuburi mici. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi mari.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/eef80f6ac16cd717d11dada237f8cf.jpeg)
Într-o oală mare, încălziți uleiul la foc mediu și adăugați ceapa și morcovii. Căliți-le timp de aproximativ 5 minute sau până când ceapa devine sticloasă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/5eb9144a35ee29b2125fd612f04daf.jpeg)
Adăugați pasta de tomate și boiaua dulce și amestecați bine.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/7486f00a0b576f8245120566dde602.jpeg)
Adăugați fasolea verde, cartofii și 2 litri de apă. Condimentați cu sare și piper după gust.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/584fde6051065af63e234dfb1177d2.jpeg)
Lăsați ciorba să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când legumele sunt moi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/07aafe5c8dbf54fe2bb30959feaf9f.jpeg)
Servește ciorba fierbinte, cu smântână.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/_glxv9dlJcLiSXhac4IE/ff6af513b9ec6008199d1201f5c93e.jpeg)