:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/5208aa88e57d0358bf3af898ff3317.jpeg)
Deliciul pufos cu mac: Rețeta simplă pentru prăjitura perfectă!
Îndrăznește să experimentezi cu acest desert cu mac, care are un gust unic și o textură pufoasă. Cu o rețetă simplă, această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, fiind un deliciu plin de savoare și aromă.
Ingrediente
- 4 ou
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 200 g mac măcinat
- 1 pachet praf de copt
- 200 ml lapte
- esență de vanilie
- zahăr pudră pentru decor
- 1 suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Încinge cuptorul la 180°C și unge o tavă pentru prăjituri cu unt sau ulei. Într-un bol mare, mixează ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/a79e148caf902bb0ac67a3c5285bfe.png)
Adaugă treptat făina cernută, amestecând ușor până când se încorporează complet.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/f979f87b0452213fa1f95a2c57b762.png)
Adaugă macul măcinat și praful de copt și amestecă bine. Adaugă laptele și esența de vanilie și amestecă până când obții o compoziție omogenă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/d1d59cfa7c26275b580bd0ec1c3d4a.jpeg)
Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează cu o spatulă. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/5e286656a4dcf6405ca057c498620d.png)
Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de câteva minute. După ce s-a răcit puțin, scoate prăjitura din tavă și las-o să se răcească complet pe un grătar.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/df863bc761311a0af2e22aaa0bf494.jpeg)
Amestecă zahărul pudră cu zeama de la o lămâie și amestecă până devine omogen.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/5668e94c29e1140fe37fe122439e8d.png)
Turnați glazura pe prăjitură și nivelați-o cu o spatulă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/4-7K5aZ5ug3OcjOjZRlm/8c399abf58823c3adbbc8e401822db.jpeg)