PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cartofi prăjiți extra crocanți și crocanți cu brânză Halloumi

Într-o seară, în căutare de noi idei de gustări, am dat peste brânza halloumi în supermarketul meu local, și a fost o potrivire făcută în raiul culinar! Halloumi, cu punctul său ridicat de topire și gustul său sărat, este o alegere atât de perfectă pentru prăjire. Sunt încântată să împărtășesc cu voi rețeta mea de cartofi prăjiți crocanți și aurii cu Halloumi - o gustare super delicioasă, ușor de preparat, care a devenit o preferată irezistibilă în casa mea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 250 gms De brânză halloumi Adăugat la
  • 1 ceașcă de făină Adăugat la
  • 1 linguriță De ardei iute Adăugat la
  • 1 linguriță De praf de usturoi Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Ulei vegetal pentru prăjire Adăugat la
  • Frunze proaspete de mentă pentru garnitură Adăugat la
  • Smântână acră sau sosul preferat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Se taie halloumi în fâșii groase, de aproximativ 1 cm lățime. Nu trebuie să vă faceți griji că acestea trebuie să fie exact egale - aceasta este frumusețea cartofilor prăjiți de casă! Din experiența mea, cartofii prăjiți mai groși tind să își păstreze mai bine forma și oferă mult mai multă aromă delicioasă de brânză atunci când se mușcă din ei.

2. Pasul

Într-un castron puțin adânc, se amestecă făina, boiaua, pudra de usturoi, sarea și piperul. Acest strat de făină condimentată va da cartofilor tăi un plus de aromă și un exterior perfect crocant. Pentru o versiune mai picantă, uneori adaug puțin praf de chili!

3. Pasul

Se tăvălesc fâșiile de halloumi în amestecul de făină până când acestea sunt acoperite complet. Am descoperit că apăsând amestecul pe brânză se asigură că aceasta se lipește mai bine.

4. Pasul

Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie adâncă, cu fundul gros, până când ajunge la aproximativ 180°C. Dacă nu aveți un termometru de bucătărie, testați uleiul aruncând în el o bucată mică de pâine. Dacă aceasta sfârâie și se rumenește în decurs de un minut, înseamnă că uleiul este suficient de fierbinte.

5. Pasul

Adăugați cu grijă fâșiile de halloumi în uleiul încins, folosind o lingură cu fantă. Prăjiți-le pe rând pentru a evita supraaglomerarea tigăii. Frigăruile trebuie să fie aurii și crocante, în general aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime. Rămâneți vigilenți, deoarece se pot transforma de la auriu la ars destul de repede!

6. Pasul

Scoateți cartofii din ulei cu o lingură cu fantă și puneți-i pe hârtie de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.

7. Pasul

Serviți cartofii crocanți și aurii Halloumi fierbinte, garnisiți cu frunze de mentă proaspătă și sosul preferat. Am descoperit că se potrivesc excelent cu un tzatziki rece și picant sau cu un sos picant sriracha.

Reels

Nou