Sursa :: Pixabay: PhotoEnduro
Ouă omletă moale și cremoasă cu unt
Simplu, cremos și ridicol de satisfăcător - acesta este genul de rețetă care se simte ca acasă.
Ingrediente
- 4 Ouă mari
- 4 tbls De unt, împărțit
- 1⁄4 ceașcă De lapte
- Sare și piper proaspăt măcinat după gust
- Pâine prăjită, pentru a servi
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, spargeți acele ouă mari și proaspete într-un castron. Este în regulă dacă mai cade un pic de coajă, doar pescuiți-o cu o lingură și sunteți gata de lucru.
Adăugați un sfert de cană de lapte la ouă - am experimentat cu mai multe cantități și am constatat că aceasta este perfectă. De asemenea, adăugați sare și piper. Apoi, folosind o furculiță sau un tel, bateți-le bine pentru a încorpora aerul, ceea ce asigură că ouăle omletă ies frumoase și pufoase.
Apoi, topiți două linguri de unt într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Întotdeauna asigurați-vă că untul nu arde - îl vrem topit și cu bule.
Se toarnă amestecul de ouă în untul care sfârâie. Acum, iată un truc pe care jur: nu vă grăbiți să le amestecați imediat. Lăsați ouăle să se gătească până când încep să se închege pe fund.
Când ouăle încep să se închege, reduceți focul la mic și începeți să amestecați ușor cu spatula. Aveți răbdare și nu amestecați prea mult, scopul nostru este să obținem caș mare și moale.
Continuați să gătiți ouăle, îndoind și amestecând până când acestea sunt în mare parte fierte, dar rămân ușor curgătoare, așa cum vă place.
Acum este momentul pentru untul suplimentar. Adăugați untul rămas și amestecați ușor până când untul se topește și se amestecă cu ouăle omletă - transformarea în gust și textură merită cu siguranță.
Scoateți omleta cremoasă de pe foc chiar înainte de a fi complet gătită, deoarece căldura reziduală va continua să o gătească.
Serviți ouăle perfect omletă pe pâine caldă prăjită și împreună cu o ceașcă de cafea sau suc.