PUBLICITATE
Colivă tradițională - o îmbinare perfectă între gust și tradiție

Colivă tradițională - o îmbinare perfectă între gust și tradiție

Coliva este un preparat tradițional românesc, folosit în mod obișnuit la ceremoniile funerare. Este făcută din grâu fiert, stropită cu sirop de miere și decorată cu nuci, stafide și alte fructe uscate. Însă, această delicatesă poate fi pregătită și în alt

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 500 g grâu Adăugat la
  • 200 g nuci Adăugat la
  • 150 g stafide Adăugat la
  • 150 g curmale Adăugat la
  • 150 g smochine Adăugat la
  • 100 g miere Adăugat la
  • 1 lămâie Adăugat la
  • esență de vanilie Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

200 min.
1. Pasul

Spălați grâul bine și puneți-l la fiert într-o oală cu apă și sare. Lăsați-l să fiarbă timp de 3 ore, până când este moale.

Colivă tradițională - o îmbinare perfectă între gust și tradiție - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Când grâul este fiert, scurgeți apa și clătiți-l bine cu apă rece. Lăsați-l să se scurgă bine și apoi puneți-l într-un vas. Adăugați nucile, stafidele, curmalele și smochinele tăiate cubulețe peste grâu. Amestecați mierea cu sucul de la o lămâie și o linguriță de esență de vanilie și turnați peste amestecul de grâu și fructe. Amestecați bine totul și lăsați-l la frigider peste noapte.

Colivă tradițională - o îmbinare perfectă între gust și tradiție - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Înainte de servire, decorați coliva cu fructe uscate și zahăr pudră. Coliva poate fi servită ca desert, sau poate fi oferită în semn de respect la ceremoniile funerare.

Colivă tradițională - o îmbinare perfectă între gust și tradiție - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou