PUBLICITATE
Creme Brulee (Cremă de zahăr ars), crocant și cremos

Creme Brulee (Cremă de zahăr ars), crocant și cremos

Un desert clasic francez, format dintr-un strat subțire de zahăr caramelizat care acoperă o cremă fină și aromată de vanilie. Un desert ideal pentru o cină romantică sau o ocazie specială, care va impresiona cu siguranță orice pasionat de gastronomie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 ml Smântână Adăugat la
  • 6 gălbenușuri Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 1 linguriță extract vanilie Adăugat la
  • Zahăr brun pentru caramelizare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Încălziți cuptorul la 150°C și pregătiți o tavă cu pereți înalți.

2. Pasul

Într-un bol, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul până când obțineți o compoziție omogenă.

3. Pasul

Adăugați smântâna lichidă și extractul de vanilie în bol și amestecați până când toate ingredientele sunt bine combinate.

Creme Brulee (Cremă de zahăr ars), crocant și cremos - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Turnați compoziția în recipiente individuale rezistente la căldură, cum ar fi cupe de ceramică sau forme de silicon.

Creme Brulee (Cremă de zahăr ars), crocant și cremos - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Puneți recipientele în tavă și adăugați apă fierbinte în tavă, până când ajunge la jumătatea înălțimii recipientelor.

Creme Brulee (Cremă de zahăr ars), crocant și cremos - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Coaceți în cuptor timp de 30-40 de minute, sau până când crema este încă tremurătoare la atingere.

7. Pasul

Scoateți recipientele din tavă și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

8. Pasul

Puneți recipientele în frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

9. Pasul

Înainte de servire, presărați un strat subțire de zahăr brun peste fiecare cremă și caramelizați-l cu un fier de brulee sau un arzător de bucătărie.

10. Pasul

Lăsați să se răcească timp de câteva minute până când zahărul caramelizat se întărește, apoi serviți.

Reels

Nou