PUBLICITATE

Sursa :: Maliflower73 via Getty Images

Supă de ouă cum făcea bunica în 30 de minute

Supa de ouă este una dintre cele mai simple și totuși cele mai gustoase supe pe care le-am făcut vreodată. Se prepară rapid și fără efort, este sănătoasă și bogată în proteine. Am învățat această rețetă de la bunica mea și de atunci am făcut-o de nenumărate ori, spre deliciul familiei mele. Ingredientele principale sunt, bineînțeles, ouăle, plus condimente fine și legume delicioase.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 mare ceapă Adăugat la
  • 1 l bulion de legume Adăugat la
  • 1 mare morcovi Adăugat la
  • 2 mare Cartofi Adăugat la
  • 4 ouă Adăugat la
  • 3 Lingură pătrunjel tocat mărunt Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 Lingură ulei vegetal Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de supă de ouă, curățați ceapa, morcovul și cartofii. Mie îmi place să tai cartofii și morcovii în cuburi aproximativ de aceeași mărime, astfel încât să se gătească în același timp.

2. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și prăjiți-o până devine translucidă. Acest lucru caramelizează ceapa și adaugă o notă dulce la supă.

3. Pasul

Acum adăugați morcovii și cartofii și continuați să prăjiți până când se înmoaie puțin.

4. Pasul

Se toarnă stocul de legume în cratiță și se aduce la fierbere. Se lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până când legumele sunt complet moi. Încercați să despicați o bucată de legume cu o furculiță pentru a verifica gradul de coacere.

5. Pasul

În timp ce supa fierbe la foc mic, bateți ouăle într-un bol. Faceți acest lucru cu grijă pentru a evita crăparea cojilor. Bateți ușor ouăle.

6. Pasul

Când legumele sunt fierte, se amestecă supa cu un tel și se toarnă încet ouăle. Astfel se creează aceste frumoase șiruri de ouă în supă.

7. Pasul

Se ia supa de ouă de pe foc și se asezonează cu sare, piper și pătrunjel. Încercați o lingură și ajustați condimentele după gust.

8. Pasul

Și voilà - supa de ouă este gata! Are cel mai bun gust atunci când este proaspăt făcută, dar, bineînțeles, o puteți și păstra și încălzi mai târziu.

Reels

Nou