PUBLICITATE

Sursa :: Angelika Heine from Getty Images

Plăcintă de dovleac Hokkaido

Rețetă pentru o prăjitură gustoasă făcută cu dovleac hokkaido, care este un ingredient foarte valoros care poate fi folosit pentru a face o varietate de feluri de mâncare, dar într-o prăjitură, aroma sa iese cel mai mult în evidență.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 dovleac Hokkaido Adăugat la
  • 250 g Făină simplă Adăugat la
  • 150 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • 3 ks ouă Adăugat la
  • 2 ro Scorțișoară Adăugat la
  • 1 ro Praf de copt Adăugat la
  • Ciocolată pentru turnat Adăugat la
  • Nuci pentru decorare Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a spăla dovleacul hokkaido, tăiați-l în două, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mai mici.

2. Pasul

Apoi se pregătesc ingredientele uscate, adică făina, zahărul pudră, scorțișoara, praful de copt și sarea.

3. Pasul

Se topește untul și se amestecă cu ouăle. Adăugați apoi dovleacul fiert și mixat și ingredientele pe care le-ați amestecat la pasul anterior. Recomandarea mea este să folosiți un blender pentru a mixa dovleacul pentru a asigura o consistență omogenă.

4. Pasul

Se toarnă aluatul într-o formă unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45 de minute. Personal, recomand să lăsați prăjitura să se răcească puțin în formă și apoi să o întoarceți cu grijă.

5. Pasul

Se stropește prăjitura de dovleac răcită cu ciocolată și se ornează cu nuci.

Reels

Nou