PUBLICITATE

Sursa :: Tetsunori via Adobe Stock

Sos de vin Porto

Un sos bogat și aromat de vin Porto, perfect ca acompaniament pentru carnea prăjită sau vânat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Lingură de masă ulei de măsline Adăugat la
  • 2 Șalote Tocat fin Adăugat la
  • 2 Toe Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 250 ml Vin de Porto Adăugat la
  • 500 ml bulion de vită Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai zahăr Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Cimbru proaspăt, tocat mărunt Adăugat la
  • 2 Lingură de ceai Amidon de porumb, dizolvat în puțină apă rece Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru sosul de vin Porto, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare peste foc mediu. Adăugați șalotul și usturoiul și prăjiți-le aproximativ 2 minute, până se înmoaie.

2. Pasul

Turnați vinul de Porto în tigaie și lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute, până când volumul său se înjumătățește.

3. Pasul

Turnați supa de vită în tigaie și adăugați zahărul și cimbrul. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 15 minute.

4. Pasul

Adăugați amidonul de porumb în tigaie și amestecați-l. Lăsați sosul să fiarbă încă 2-3 minute, până se îngroașă. Puteți adăuga mai mult amidon de porumb dacă doriți un sos mai gros.

5. Pasul

Îndepărtați tigaia de pe aragaz și lăsați sosul de vin Porto să se răcească puțin înainte de servire. Strecurați sosul printr-o sită fină pentru a îndepărta șalota și usturoiul, dacă preferați un sos mai fin.

Rețete similare

Rețetă de sos de cremă de ciuperci

Cunosc această rețetă din copilărie, când bunica mea făcea un sos cremos de ciuperci pe care îl adoram cu toții. De atunci, am folosit rețeta ei ca armă secretă pentru o mâncare rapidă, ușoară și delicioasă, care merge întotdeauna bine. Fie că este servit peste paste, carne sau legume, acest sos cremos de ciuperci este întotdeauna un succes.

Tortellini alla panna rețetă

"Tortellini Alla Panna" este una dintre mâncărurile mele preferate din bucătăria italiană, pe care am pregătit-o de nenumărate ori pentru familie și prieteni. Aceste paste cremoase cu aromă de prosciutto și parmezan sunt garantate să încânte orice palat. Pot prepara combinația de tortellini moi, cremă catifelată și atingerea savuroasă a prosciutto în mai puțin de 30 de minute, un adevărat deliciu pentru iubitorii de paste!

Scaloppine al Limone (escalop de vițel cu lămâie)

Această rețetă de scaloppine al limone este una dintre mâncărurile mele italienești preferate gătite acasă. Sosul de lămâie este minunat de picant și accentuează cu adevărat aroma cărnii de vițel. Este un fel de mâncare grozavă, care nu numai că are un gust bun vara, datorită ușurinței sale, dar care te pune într-o dispoziție bună și pe vreme rece.

Sos de vin roșu preparat simplu

Un sos aromatic, de un roșu profund, care se potrivește perfect cu diverse feluri de carne. Acest sos de vin roșu le va tăia cu siguranță respirația oaspeților dvs.

Sos de vin roșu

Un sos de vin roșu delicios și bogat, perfect servit cu carne de vită sau vânat.

Garnitură de sos de ciuperci proaspete

Sosul de ciuperci este un adevărat punct culminant și un clasic în familia mea. Este o rețetă pe care am rafinat-o de-a lungul anilor și care merge întotdeauna bine. Textura cremoasă, gustul savuros al ciupercilor și asezonarea perfectă fac din acest sos un accesoriu perfect pentru multe feluri de mâncare. Fie că este vorba de paste, carne sau legume - sosul de ciuperci merge întotdeauna bine.

Curry exotic de pui cu legume și orez basmati

Această rețetă de curry de pui cu legume este o necesitate absolută pentru toți iubitorii de bucătărie exotică. Superb de rotunjite, cu un picant subtil și arome proaspete de condimente picante, acestea aduc culoare și gust la masă - un adevărat răsfăț pentru palat! Fiind un bucătar pasionat, am încercat între timp multe feluri de mâncare cu curry, dar acest curry de pui atrage întotdeauna atenția oaspeților mei în mod special.

Tortellini delicioase de brânză în sos de roșii

Această rețetă de tortellini cu brânză în sos de roșii este un fel de mâncare simplă, rapidă și gustoasă pe care o fac adesea atunci când vreau să economisesc timp, dar nu vreau să fac compromisuri în privința gustului. Acoperită cu busuioc proaspăt și parmezan ras, este una dintre preferatele familiei și prietenilor mei!

Rețete similare

Rețetă de sos de cremă de ciuperci

Cunosc această rețetă din copilărie, când bunica mea făcea un sos cremos de ciuperci pe care îl adoram cu toții. De atunci, am folosit rețeta ei ca armă secretă pentru o mâncare rapidă, ușoară și delicioasă, care merge întotdeauna bine. Fie că este servit peste paste, carne sau legume, acest sos cremos de ciuperci este întotdeauna un succes.

Tortellini alla panna rețetă

"Tortellini Alla Panna" este una dintre mâncărurile mele preferate din bucătăria italiană, pe care am pregătit-o de nenumărate ori pentru familie și prieteni. Aceste paste cremoase cu aromă de prosciutto și parmezan sunt garantate să încânte orice palat. Pot prepara combinația de tortellini moi, cremă catifelată și atingerea savuroasă a prosciutto în mai puțin de 30 de minute, un adevărat deliciu pentru iubitorii de paste!

Scaloppine al Limone (escalop de vițel cu lămâie)

Această rețetă de scaloppine al limone este una dintre mâncărurile mele italienești preferate gătite acasă. Sosul de lămâie este minunat de picant și accentuează cu adevărat aroma cărnii de vițel. Este un fel de mâncare grozavă, care nu numai că are un gust bun vara, datorită ușurinței sale, dar care te pune într-o dispoziție bună și pe vreme rece.

Sos de vin roșu preparat simplu

Un sos aromatic, de un roșu profund, care se potrivește perfect cu diverse feluri de carne. Acest sos de vin roșu le va tăia cu siguranță respirația oaspeților dvs.

Sos de vin roșu

Un sos de vin roșu delicios și bogat, perfect servit cu carne de vită sau vânat.

Garnitură de sos de ciuperci proaspete

Sosul de ciuperci este un adevărat punct culminant și un clasic în familia mea. Este o rețetă pe care am rafinat-o de-a lungul anilor și care merge întotdeauna bine. Textura cremoasă, gustul savuros al ciupercilor și asezonarea perfectă fac din acest sos un accesoriu perfect pentru multe feluri de mâncare. Fie că este vorba de paste, carne sau legume - sosul de ciuperci merge întotdeauna bine.

Curry exotic de pui cu legume și orez basmati

Această rețetă de curry de pui cu legume este o necesitate absolută pentru toți iubitorii de bucătărie exotică. Superb de rotunjite, cu un picant subtil și arome proaspete de condimente picante, acestea aduc culoare și gust la masă - un adevărat răsfăț pentru palat! Fiind un bucătar pasionat, am încercat între timp multe feluri de mâncare cu curry, dar acest curry de pui atrage întotdeauna atenția oaspeților mei în mod special.

Tortellini delicioase de brânză în sos de roșii

Această rețetă de tortellini cu brânză în sos de roșii este un fel de mâncare simplă, rapidă și gustoasă pe care o fac adesea atunci când vreau să economisesc timp, dar nu vreau să fac compromisuri în privința gustului. Acoperită cu busuioc proaspăt și parmezan ras, este una dintre preferatele familiei și prietenilor mei!

Reels

Nou