PUBLICITATE

Sursa :: Alexey Borodin from Getty Images

Plăcintă de mere cu smântână

Rețetă pentru o fantastică plăcintă de mere cu smântână.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
15
  • 4 ks mere medii Adăugat la
  • 200 g Zahăr cristal Adăugat la
  • 125 g Unt Adăugat la
  • 3 ks ouă Adăugat la
  • 200 g Făină simplă Adăugat la
  • 1 ks Praf de copt Adăugat la
  • 150 g Smântână acră Adăugat la
  • zahăr vanilat Adăugat la
  • Scorțișoară Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a face umplutura de mere. Tăiați merele în galbeni și prăjiți-le într-o tigaie cu 100 g de zahăr și unt.

2. Pasul

Între timp, pregătiți aluatul. Într-un castron mare, se amestecă ouăle și restul de 100 g de zahăr, apoi se adaugă făina, praful de copt și un praf de sare.

3. Pasul

Se unge o tavă de copt și se presară cu făină. Așezați aluatul pe foaia de copt astfel încât marginile să fie ridicate.

4. Pasul

Într-un castron, se amestecă smântâna cu zahărul și se toarnă amestecul peste aluat.

5. Pasul

Se așază merele tăiate felii deasupra aluatului.

6. Pasul

Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. Lasă-l să se răcească pe foaia de copt după ce îl scoți și apoi presară-l ușor cu zahăr vanilat și scorțișoară pentru un gust delicios.

Reels

Nou