PUBLICITATE

Sursa :: Mizina by Getty Images

Supă cu linte

Supa de linte este unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare ale mele. Simplu de preparat, hrănitoare și sățioasă. Perfectă pentru zilele reci.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Linte Adăugat la
  • 1 buc Morcov mare Adăugat la
  • 1 buc ceapă Adăugat la
  • 2 dinți Usturoi Adăugat la
  • 112 litri Bulion de legume sau de pasăre Adăugat la
  • 2 buc frunze de dafin Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Începeți prin a spăla bine lintea sub jet de apă. Astfel, din punct de vedere igienic și preventiv, înainte de a elimina orice contaminare.

2. Pasul

Apoi se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa și morcovii tocați, se prăjește până când legumele încep să se glastreze. Eu am tăiat morcovii și ceapa în bucăți de mărime medie, astfel încât să se observe bine în supă.

3. Pasul

Se adaugă usturoiul tocat și se prăjește încă un minut. Știți, usturoiul se arde repede, motiv pentru care îl adaug la sfârșit.

4. Pasul

Se transferă legumele într-o oală, se adaugă lintea, foile de dafin și bulionul. Se gătește la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute, până când lintea este moale.

5. Pasul

La final, se asezonează după gust cu sare și piper.

Reels

Nou