:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/g0E6AlPUAbxm6DW2roLz/af734a668ef8f6a2182aff1bfeeafc.jpeg)
Cel mai bun crap la cuptor
O rețetă simplă și delicioasă pentru prepararea crapului la cuptor
Ingrediente
- 1 crap de aproximativ un kilogram
- 2 Lămâi
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de sare
- piper negru proaspăt măcinat dupa gust
- câteva fire de rozmarin proaspăt
- 1 ceapă roșie mare taiata felii
Procedura
Este recomandat sa preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălați și uscați bine crapul.
Tăiați una dintre lămâi în felii subțiri și așezați-le în interiorul crapului.
Într-un castron mic, amestecați sucul de la cealaltă lămâie cu usturoiul tocat și uleiul de măsline.
Frecați bine crapul cu amestecul de ulei și asezonați-l cu sare și piper.
Puneți câteva fire de rozmarin în interiorul crapului și împrejurul lui.
Așezați ceapa tăiată felii într-o tavă pentru cuptor, apoi puneți crapul peste ea.
Coaceți în cuptor timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până când crapul este rumenit și friabil.
Scoateți din cuptor și serviți imediat, garnisit cu felii de lămâie și câteva fire de rozmarin proaspăt.