PUBLICITATE

Sursa :: ninafirsova from Canva

Supă de pui

Supa de pui este parte integrantă a prânzului de duminică la noi acasă. Este o rețetă tradițională cehă pe care am învățat-o de la bunica mea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 Complet pui Adăugat la
  • 3 ks Morcovi Adăugat la
  • 2 ks Pătrunjel Adăugat la
  • 1 ks țelină Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 3 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 Lingura Boabe întregi de piper Adăugat la
  • 2 ks frunze de dafin Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • 100 g Tăiței Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Se spală puiul și se pune într-o oală mare. Se acoperă cu apă astfel încât puiul să fie scufundat. Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic până când carnea începe să se desprindă de oase. Acesta este un pas necesar pentru a vă asigura că supa va avea toată aroma puiului.

2. Pasul

Se curăță și se taie în cubulețe morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa. Se curăță usturoiul de coajă. Când puiul este gata, scoateți-l din oală și adăugați în bulion legumele pregătite, usturoiul întreg, piperul și foile de dafin. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 1 oră.

3. Pasul

Între timp, lăsați puiul să se răcească și apoi curățați-l de piele și oase. Tăiați carnea în bucăți mici. Aruncați oasele și pielea.

4. Pasul

După ce legumele au fiert, adăugați puiul și tăițeii în oală. Se condimentează supa cu sare după gust și se lasă să fiarbă încă 15 minute, până când tăițeii sunt moi.

5. Pasul

Iar la sfârșit, doar serviți supa. Această supă este perfectă ca un fel de mâncare de sine stătător sau ca aperitiv înainte de felul principal.

Reels

Nou