PUBLICITATE

Sursa :: Luiz Henrique Mendes from Getty Images Signature

Tort de nucă fără gluten

Rețetă de prăjitură cu nuci fără gluten, care poate fi savurată chiar și de cei care au intoleranță la gluten.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
15
  • 300 g Făină fără gluten netedă Adăugat la
  • 200 g Nuci măcinate Adăugat la
  • 150 g Zahăr Adăugat la
  • 200 g Unt Adăugat la
  • 4 ks ouă Adăugat la
  • 1 ks Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • Scorțișoară măcinată pentru aromă Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Mai întâi, pregătiți ingredientele uscate. Cerneți într-un bol făina fără gluten, nucile măcinate, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și scorțișoara măcinată. Amestecați bine toate aceste ingrediente.

2. Pasul

Într-un alt castron, bateți untul și zahărul până când devin cremoase. Adăugați apoi ouăle pe rând la cremă, amestecând bine de fiecare dată. Adăugați încet crema astfel preparată la ingredientele uscate și amestecați totul bine. Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină.

3. Pasul

Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. După ce s-a copt, lăsați prăjitura fără gluten cu nuci să se răcească, apoi o puteți presăra cu zahăr pudră, tăiați și serviți.

Reels

Nou