PUBLICITATE

Sursa :: VeselovaElena for iStockPhotos

Spaetzle cremos de brânză cremoasă Bucătărie germană

Un clasic al bucătăriei germane care nu dezamăgește niciodată este cu siguranță Käsespätzle cremos. În calitate de șvab nativ, am pregătit și rafinat această rețetă de nenumărate ori încă din copilărie și, prin urmare, pot confirma: Cu ingredientele potrivite și câteva trucuri în mânecă, Käsespätzle de casă sunt irezistibil de delicioase!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 250 g făină Adăugat la
  • 4 ouă Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai sare Adăugat la
  • 75 ml apă Adăugat la
  • 200 g Brânză Emmental Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 Lingură de masă unt Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Arpagic proaspăt pentru a decora Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

1. Pentru a prepara spaetzle clasice germane cu brânză, amestecați mai întâi făina, ouăle și sarea într-un castron. Adăugați apa și lucrați pentru a obține un aluat omogen. În funcție de cum ies ouăle, este posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină apă. Acest lucru este complet normal și face parte din arta de a face aluatul pentru spaetzle.

2. Pasul

Se lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 20 de minute. Între timp, se rade brânza și se taie mărunt ceapa.

3. Pasul

Se încălzește 1 lingură de unt într-o tigaie și se prăjesc inelele de ceapă până devin aurii. Aici este nevoie de răbdare, deoarece doar ceapa prăjită încet își dezvoltă toată aroma.

4. Pasul

Se aduce apa la fierbere într-o cratiță mare și se adaugă sare. Se răzuiește sau se presează aluatul printr-o sită de spaetzle sau un feliator de spaetzle direct în apă. De îndată ce spaetzle se ridică la suprafață, sunt gata și pot fi scoase cu o lingură cu fantă.

5. Pasul

Se așază spaetzle finit într-o caserolă și se acoperă cu un strat de brânză rasă. Continuați să adăugați straturi de spaetzle și brânză până când se termină toate ingredientele. Preîncălziți cuptorul la 175 °C și coaceți caserola timp de aproximativ 10 minute, până când brânza este bine topită.

6. Pasul

Se presară spaetzle clasic cu brânză cu ceapă prăjită și arpagic proaspăt și se servește imediat. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou