Brownies cu cremă de ciocolată
Brownies sub formă de tort? Fie pentru Valentine sau pentru o petrecere pentru un ciocolataholic :)
Ingrediente
Frecvent
- 100 g unt
- 200 g Zahăr de trestie
- 150 g Ciocolată caldă
- 2 bucată ou
- 100 g făină simplă specială
- 30 g cacao
Crema
- 250 g cremă de brânză
- 50 g Ciocolată fierbinte
- 50 g zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Topim untul (putem folosi o plită sau un cuptor cu microunde). Adăugăm zahărul și încălzim din nou, eu am setat cuptorul cu microunde la 60 de secunde. După aceea, adăugăm ciocolata tocată și amestecăm până se topește. Apoi, adăugăm ouăle pe rând. La final, cernem făina cu cacaoa și amestecăm. Vărsăm aluatul într-o formă mai mică căptușită cu hârtie de copt. Coacem la o temperatură de 175 de grade timp de 30 de minute. După coacere, lăsăm să se răcească cel puțin jumătate de oră.
Batem brânza cremă și adăugăm zahăr. Topim ciocolata. Punem o lingură de brânză cremă în ciocolată și amestecăm pentru a se combina frumos. Adăugăm treptat, lingură cu lingură, până când amestecăm cele două amestecuri. Amestecăm până obținem o cremă netedă, pe care o punem într-un sac de cofetărie. Decorăm partea de sus a brownies cu cremă și servim.