Deliciul de toamnă: Ciulama de pui cu ciuperci
Gusturile toamnei se îmbină perfect în această farfurie, ciulamaua de pui cu ciuperci fiind o opțiune delicioasă și aromată care îți va delecta papilele gustative!
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 400 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri făină
- 300 ml smântână lichidă
- 2 linguri unt
- 1 legătură leuștean
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați pieptul de pui în felii și curățați și tăiați ciupercile în felii subțiri. Tocați ceapa și usturoiul. Încingeți o lingură de unt într-o tigaie mare și adăugați ceapa și usturoiul, lăsând să se călească până devin aurii. Adăugați cuburile de pui și lăsați-le să se rumenească.
Într-o tigaie separată, căliți puțin ciupercile în restul de unt.
Adăugați făina și amestecați bine, apoi adăugați smântâna și amestecați din nou.
Adăugați puiul peste sosul de ciuperci și lăsați să fiarbă până când sosul se îngroașă, adăugând sare și piper după gust.
Serviți ciulama de pui cu ciuperci caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.