PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Taken

Cele mai bune clătite de cartofi piure crocante vreodată

Aceste delicioase clătite cu piure de cartofi sunt moi și cremoase în interior, dar crocante la exterior, oferind echilibrul perfect.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 căni De piure de cartofi (de preferință resturi) Adăugat la
  • 1 ou mare Adăugat la
  • 14 ceașcă De făină și încă un pic de făină pentru presărare Adăugat la
  • 2 Ceapă verde, tocată mărunt Adăugat la
  • 12 ceașcă De brânză cheddar rasă Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 212 tbls De ulei vegetal pentru prăjire Adăugat la
  • Acoperiri opționale: smântână, brânză suplimentară sau bucățele de șuncă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, combinați piureul de cartofi, oul, făina, ceapa verde și brânza cheddar rasă. Aveți grijă să amestecați bine ingredientele până când se formează un aluat lipicios. Pentru o aromă mai bună, vă recomand să folosiți resturile de piure de cartofi, acestea au deja arome adăugate, cum ar fi unt, smântână sau usturoi, care fac aceste clătite foarte gustoase.

2. Pasul

Se condimentează amestecul cu sare și piper și se amestecă până când totul este bine încorporat. Nu vă fie teamă să ajustați condimentele după bunul plac, aceste clătite sunt indulgente.

3. Pasul

Se ia aproximativ 1/4 de cană din amestecul de cartofi și se formează o clătită. Pentru uniformitate, eu folosesc întotdeauna o cană de măsurare de 1/4 de cană pentru a mă asigura că toate clătitele sunt de dimensiuni egale.

4. Pasul

Se pudrează ușor fiecare clătită cu făină. Acest pas este esențial pentru ca clătitele să nu se lipească de tigaie și adaugă o crustă delicioasă la exterior.

5. Pasul

Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie mare neaderentă la foc mediu-mare. Adăugați clătitele și gătiți-le aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când devin aurii și crocante. Aveți grijă să nu supraaglomerăm tigaia pentru o întoarcere mai ușoară și un rezultat mai crocant.

6. Pasul

Se servește fierbinte, cu garniturile preferate, cum ar fi smântână, brânză suplimentară sau bucățele de bacon.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou