PUBLICITATE
Tocănița de pui cu sos cremos și legume

Tocănița de pui cu sos cremos și legume

Această tocaniță de pui este o explozie de arome și texturi, cu o combinație perfect echilibrată de sos cremos și legume crocante. Este o rețetă perfectă pentru o cină de familie sau o masă specială.

PUBLICITATE
Ce să mănânci la prânz duminică? 15+ rețete fantastice pentru prânzul de duminică

Rețeta poate fi găsită în acest articol

Ce să mănânci la prânz duminică? 15+ rețete fantastice pentru prânzul de duminică

Ingrediente

porții
4
  • 500 g piept de pui tăiat cubulețe Adăugat la
  • 1 ceapă tocată Adăugat la
  • 2 căței de usturoi tocați Adăugat la
  • 2 morcovi mari tăiați julienne Adăugat la
  • 1 ardei gras tăiat julienne Adăugat la
  • 200 g ciuperci tăiate felii Adăugat la
  • 1 conservă de roșii tocate Adăugat la
  • 200 ml smântână lichidă Adăugat la
  • 2 linguri de ulei de măsline Adăugat la
  • 1 lingură de făină Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și căliți ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați cubulețele de pui și căliți-le până se rumenesc pe toate părțile.

Tocănița de pui cu sos cremos și legume - pasul de preparare 1
2. Pasul

Adăugați morcovii, ardeiul și ciupercile și gătiți-le timp de 5 minute până se înmoaie.

Tocănița de pui cu sos cremos și legume - pasul de preparare 1
3. Pasul

Presărați făina peste legume și amestecați bine pentru a le acoperi. Adăugați roșiile tocate și smântâna și amestecați bine. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute până sosul se îngroașă.

Tocănița de pui cu sos cremos și legume - pasul de preparare 1
4. Pasul

Condimentați cu sare și piper după gust. Servește tocanița de pui caldă, presărată cu patrunjel proaspăt tocat.

Tocănița de pui cu sos cremos și legume - pasul de preparare 1

Reels

Nou