Tocănița de pui cu sos cremos și legume
Această tocaniță de pui este o explozie de arome și texturi, cu o combinație perfect echilibrată de sos cremos și legume crocante. Este o rețetă perfectă pentru o cină de familie sau o masă specială.
Ingrediente
- 500 g piept de pui tăiat cubulețe
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi tocați
- 2 morcovi mari tăiați julienne
- 1 ardei gras tăiat julienne
- 200 g ciuperci tăiate felii
- 1 conservă de roșii tocate
- 200 ml smântână lichidă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de făină
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și căliți ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați cubulețele de pui și căliți-le până se rumenesc pe toate părțile.
Adăugați morcovii, ardeiul și ciupercile și gătiți-le timp de 5 minute până se înmoaie.
Presărați făina peste legume și amestecați bine pentru a le acoperi. Adăugați roșiile tocate și smântâna și amestecați bine. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute până sosul se îngroașă.
Condimentați cu sare și piper după gust. Servește tocanița de pui caldă, presărată cu patrunjel proaspăt tocat.