PUBLICITATE
Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească

Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească

Ciorba delicioasă de fasole cu afumătură este perfectă pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă sau pentru a te bucura de o cină cu familia și prietenii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 500 g fasole albă uscată Adăugat la
  • 300 g afumătură kaizer costiță afumată sau pastramă Adăugat la
  • 2 cepe medii Adăugat la
  • 2 morcovi Adăugat la
  • 2 rădăcini de păstârnac Adăugat la
  • 1 ardei gras roșu Adăugat la
  • 2 cartofi mari Adăugat la
  • 1 lingură sare Adăugat la
  • 1 lingură boia de ardei dulce Adăugat la
  • 1 lingură ulei Adăugat la
  • 2 l apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Fierbe fasolea în apă cu puțină sare până când este aproape moale, apoi strecoară și pune deoparte.

Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Taie ceapa, morcovii, păstârnacul și ardeii în cuburi mici și pune-le într-o oală mare împreună cu uleiul. Sotează ingredientele la foc mediu până când legumele devin moi și încep să se rumenească, apoi adaugă cartofii tăiați în cuburi și apa.

Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Adaugă afumătura, fasolea fiartă, sare și boiaua de ardei dulce în oală și lasă să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute sau până când cartofii sunt gătiți.

Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Adaugă leușteanul tocat fin și mai lasă ciorba să fiarbă încă 5 minute. Servește ciorba caldă, alături de un ardei iute și o felie de pâine proaspătă.

Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou