PUBLICITATE
Gogosi cu prune
O rețetă preferată de mic și mare
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 5 ks Coji mai mari de cartofi fierti
- 400 g făină semi-groasă
- 25 ks Unelte
- Instrumente
- zahăr pudră
- apă
- 1 ou
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Curățăm cartofii fierți de coaja și îi dăm pe răzătoare. Adăugăm făină semigros cât să fie aluatul ferm și să se poată întinde.
2. Pasul
Îl întindem și îl tăiem în pătrate pe fiecare punem prune le îndepărtez sâmburii.Dacă este o prună mare, pun doar jumătate.
3. Pasul
În apa clocotită și sărată, lăsăm bilele să fiarbă aproximativ 12 minute, când acestea ies la suprafață lăsăm să fiarbă înca puțin și apoi le scoatem.
4. Pasul
Amestecăm macul, zahărul pudră și untul topit într-un castron, apoi adăugăm biluțele calde. Agitați și transferați pe un farfurie. Dacă este prea puțin dulce, mai adăugăm mac pe farfurii.