PUBLICITATE

Sursa :: facebook:Borbás Marcsi

Compot de pere

În timpul plimbărilor noastre de toamnă, culegem deseori coacăze de la piața locală, pe care le iubim nu numai pentru mirosul lor divin, ci și pentru aroma fantastică pe care o adaugă prăjiturilor sau compoturilor. De-a lungul anilor, am învățat importanța alegerii soiului potrivit și a maturității cozonacului.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Birsalma Adăugat la
  • 112 l apă Adăugat la
  • 250 g zahăr Adăugat la
  • 1 lămâie Adăugat la
  • 1 tijă vanilie Adăugat la
  • 1 vârf de cuțit sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se spală bine gutuile, se curăță de coajă, se îndepărtează miezul și se taie în cubulețe. Eu personal am primit de Crăciun anul trecut un decojitor, care îmi ușurează munca. Încercați să lucrați rapid, astfel încât cozonacul să nu se rumenească.

2. Pasul

Se fierbe zahărul cu apa într-o cratiță mare. Adăugați un vârf de cuțit de sare pentru a ajuta la scoaterea dulceaței.

3. Pasul

Adăugați cozonacul, păstaia de vanilie și lămâia în suc. Vă recomand să tăiați lămâia în mai multe bucăți mai mici pentru a distribui uniform aciditatea compotului.

4. Pasul

Se gătește la foc mic până când cozonacul este moale, dar își păstrează forma. Din experiența mea, cozonacul are adesea nevoie de 40-50 de minute pentru a ajunge la consistența perfectă. Nu uitați, este important să nu-l gătiți prea mult, deoarece se va desface.

5. Pasul

Când este gata, se îndepărtează păstaia de vanilie și lămâia. Gustați și adăugați mai mult zahăr dacă este necesar. Personal, îmi place să aibă un gust puțin acrișor, astfel încât să îndulcească perfect dulceața.

Rețete similare

Compot de mere

Compotul de mere este unul dintre deserturile mele preferate din copilărie. Mama îmi spunea mereu să îl fac atunci când începem să simțim căldura verii. Și avea dreptate, este atât de răcoritor! Pentru această rețetă, folosim ca fructe merele, pe care le avem aproape întotdeauna acasă, așa că este ideală pentru chefurile spontane de făcut deserturi.

Kissel de casă cu căpșuni

Dulce, aromat, și plin de gust natural - kisselul de casă cu căpșuni este desertul perfect pentru orice anotimp. Preparat cu fructe reale, fără conservanți și aditivi artificiali, gustul este divin și impresionează pe oricine la masă.

Cum se prepară gemul proaspăt de petale de trandafir

Această dulceață este ușor de preparat, necesitând o prelucrare și o gătire minime, iar culoarea, textura și aroma rezultate merită cu adevărat efortul.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă
Videorecetă

Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă

Încântați-vă papilele gustative cu această delicioasă dulceață de căpșuni, cu o aromă puternică și o textură cremoasă. Este ușor de făcut și perfectă pentru a fi savurat cu iaurt, prăjituri sau chiar pe pâine prăjită.

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

Fondue de ciocolată

Această rețetă de fondue de ciocolată este unul dintre deserturile mele preferate pentru ocazii speciale sau seri confortabile. Nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă romantică. Am făcut-o de nenumărate ori pentru familie și prieteni și am primit întotdeauna recenzii entuziaste. Combinația de ciocolată topită și fructe proaspete este pur și simplu imbatabilă, iar prepararea este surprinzător de ușoară.

Bomboane gumate de casă

Pregătiți acasă bomboane de cauciuc pentru copiii dvs., pe care le vor iubi imediat.

Fă-ți propriul fruct de ciocolată

Aceste fructe de ciocolată sunt un vis devenit realitate pentru toți iubitorii de ciocolată și fructe. Am făcut prima dată această rețetă acum câțiva ani, când căutam un desert ușor, dar dulce și ciocolatiu. De atunci, au fost un favorit ferm la petrecerile mele și un succes absolut cu invitații mei.

Rețete similare

Compot de mere

Compotul de mere este unul dintre deserturile mele preferate din copilărie. Mama îmi spunea mereu să îl fac atunci când începem să simțim căldura verii. Și avea dreptate, este atât de răcoritor! Pentru această rețetă, folosim ca fructe merele, pe care le avem aproape întotdeauna acasă, așa că este ideală pentru chefurile spontane de făcut deserturi.

Kissel de casă cu căpșuni

Dulce, aromat, și plin de gust natural - kisselul de casă cu căpșuni este desertul perfect pentru orice anotimp. Preparat cu fructe reale, fără conservanți și aditivi artificiali, gustul este divin și impresionează pe oricine la masă.

Cum se prepară gemul proaspăt de petale de trandafir

Această dulceață este ușor de preparat, necesitând o prelucrare și o gătire minime, iar culoarea, textura și aroma rezultate merită cu adevărat efortul.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă
Videorecetă

Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă

Încântați-vă papilele gustative cu această delicioasă dulceață de căpșuni, cu o aromă puternică și o textură cremoasă. Este ușor de făcut și perfectă pentru a fi savurat cu iaurt, prăjituri sau chiar pe pâine prăjită.

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

Fondue de ciocolată

Această rețetă de fondue de ciocolată este unul dintre deserturile mele preferate pentru ocazii speciale sau seri confortabile. Nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă romantică. Am făcut-o de nenumărate ori pentru familie și prieteni și am primit întotdeauna recenzii entuziaste. Combinația de ciocolată topită și fructe proaspete este pur și simplu imbatabilă, iar prepararea este surprinzător de ușoară.

Bomboane gumate de casă

Pregătiți acasă bomboane de cauciuc pentru copiii dvs., pe care le vor iubi imediat.

Fă-ți propriul fruct de ciocolată

Aceste fructe de ciocolată sunt un vis devenit realitate pentru toți iubitorii de ciocolată și fructe. Am făcut prima dată această rețetă acum câțiva ani, când căutam un desert ușor, dar dulce și ciocolatiu. De atunci, au fost un favorit ferm la petrecerile mele și un succes absolut cu invitații mei.

Reels

Nou