PUBLICITATE

Sursa :: maxlashcheuski from Canva

Cremă de caramel

Rețetă pentru cremă de caramel, care poate fi folosită ca umplutură pentru clătite, ca acompaniament pentru budincă sau deserturi. O pregătesc des pentru sărbătorile în familie și este întotdeauna preferată. Îmi place aroma subtilă de caramel și gustul său plin, care este în același timp dulce și ușor amărui.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 60 ml Ape Adăugat la
  • 500 ml Frișcă Adăugat la
  • 1 Lingura extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Începeți prin a pregăti toate ingredientele, deoarece procesul de gătire poate fi destul de rapid și nu ar trebui să părăsiți aragazul.

2. Pasul

Într-o cratiță de cel puțin 2 litri, se combină zahărul și apa și se fierb la foc mediu-mare până când zahărul se dizolvă și amestecul începe să se rumenească.

3. Pasul

Între timp, puneți frișca într-o altă cratiță și încălziți-o la foc mic. Odată ce caramelul are culoarea potrivită, reduceți focul și turnați cu grijă crema fierbinte. Aveți grijă, amestecul poate să stropească violent.

4. Pasul

Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă până când caramelul se dizolvă în cremă și amestecul este omogen.

Reels

Nou