PUBLICITATE
Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie!

Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie!

Descoperă savoarea exotica a desertului tradițional egiptean Basbousa, un tort moale și suculent cu o crustă aurie, îmbogățit cu arome intense de cocos și vanilie și înmuiat într-un sirop dulce și parfumat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 2 căni griș fin Adăugat la
  • 3 căni zahăr granulat Adăugat la
  • 1 cană iaurt grecesc alb Adăugat la
  • 1 cană lapte Adăugat la
  • 1 cană cocos răzuit Adăugat la
  • 12 cană ulei vegetal Adăugat la
  • 1 linguriță praf de copt Adăugat la
  • o esență de vanilie Adăugat la
  • 2 căni apă Adăugat la
  • o Sucul de la lămâie Adăugat la
  • 1 baton de scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Încălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei o tavă de copt. Într-un bol mare, amestecați grisul, zahărul granulat și praful de copt. Adăugați iaurtul, laptele, cocosul răzuit, uleiul vegetal și esența de vanilie, amestecând bine toate ingredientele până când aluatul este omogen și neted.

Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie! - pasul de preparare 1
2. Pasul

Puneți aluatul în tava de copt și presați-l bine cu o spatulă. Puneți tortul în cuptorul încălzit timp de 25-30 de minute sau până când devine auriu.

Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie! - pasul de preparare 1
3. Pasul

În timp ce tortul este în cuptor, pregătiți siropul. Într-un ibric, adăugați zahărul granulat, apa, suc de lămâie și batonul de scorțișoară. Lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 10 minute sau până când siropul se îngroașă.

Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie! - pasul de preparare 1
4. Pasul

După ce ați scos tortul din cuptor, turnați siropul fierbinte peste tort, asigurându-vă că acoperiți uniform toată prăjitura. Lăsați tortul să se răcească timp de aproximativ 30 de minute, apoi serviți-l și savurați-l!

Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie! - pasul de preparare 1

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou