PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: LAWJR

Crème brûlée au thermomix

Fac această rețetă de crème brûlée de ani de zile cu prietenul meu de încredere, Thermomix. Rezultatul este întotdeauna consistent și delicios. Textura fină și cremoasă, crusta crocantă de caramel și aromele simple, dar clasice, fac din acest desert unul dintre preferatele mele.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 6 gălbenuș Adăugat la
  • 100 g Zahăr și zahăr suplimentar pentru caramelizare Adăugat la
  • O păstaie de vanilie Adăugat la
  • 500 g Cremă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a face crema brulee, puneți gălbenușurile de ou și zahărul în Thermomix și amestecați timp de 20 de secunde la viteza 3. Am constatat că aceasta este setarea perfectă pentru a obține un amestec neted și omogen.

2. Pasul

Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se scot semințele. Adăugați păstaia de vanilie și semințele în Thermomix împreună cu smântâna. Se setează Thermomixul la 10 minute, 80 de grade și viteza 2. Această setare conferă cremei toată aroma de vanilie și o amestecă bine cu gălbenușurile de ou și zahărul.

3. Pasul

Când amestecul este gata, se scoate păstaia de vanilie. Împărțiți amestecul în patru forme de crème brûlée. Se lasă să se răcească și apoi se pune la frigider pentru cel puțin două ore (sau peste noapte). Acest timp de repaus este esențial pentru ca crème brûlée să ajungă la consistența perfectă.

4. Pasul

Înainte de servire, se presară uniform fiecare crème brûlée cu zahăr și se caramelizează cu un arzător Bunsen. Atenție: Țineți arzătorul în mișcare pentru a împiedica zahărul să se ardă până când formează o crustă frumoasă și aurie. Se lasă crème brûlée să se odihnească câteva minute până când crusta de zahăr se întărește înainte de a fi servită.

5. Pasul

Savurați această delicioasă crème brûlée pentru a completa o cină perfectă!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou