Sursa :: enzo4 via Adebe Stock
Scaloppine al Limone (escalop de vițel cu lămâie)
Această rețetă de scaloppine al limone este una dintre mâncărurile mele italienești preferate gătite acasă. Sosul de lămâie este minunat de picant și accentuează cu adevărat aroma cărnii de vițel. Este un fel de mâncare grozavă, care nu numai că are un gust bun vara, datorită ușurinței sale, dar care te pune într-o dispoziție bună și pe vreme rece.
Ingrediente
- 4 proaspăt Scalope de vițel
- 3 tocat căței de usturoi
- 1 mare Se rade coaja de lămâie și se stoarce sucul.
- 50 g unt
- 100 ml vin alb
- 25 g făină
- sare și piper după gust
- Ulei de măsline pentru prăjire
- Rozmarin proaspăt pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti rețeta de scaloppine al limone, mai întâi se condimentează escalopul de vițel cu sare și piper și apoi se trece prin făină. Acoperirea cărnii în făină asigură că aceasta devine frumoasă și crocantă și absoarbe bine sosul ulterior.
Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie mare, apoi se prăjesc escalopurile timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devin aurii. Scoateți bucățile de carne din tigaie și dați-le deoparte.
Acum încălziți untul în aceeași tigaie. Prăjiți usturoiul în el până când își schimbă culoarea, ceea ce conferă mâncării o aromă intensă.
Adăugați vinul alb și aduceți la fierbere, răzuind orice rest de carne de pe fundul cratiței. Astfel, se asigură că sosul este plin de aromă.
Adăugați sucul și coaja de lămâie și aduceți sosul la fierbere. Aveți grijă să nu adăugați prea mult suc de lămâie, sosul trebuie să aibă doar o ușoară aromă de citrice.
Puneți escalopes în tigaie și turnați sosul peste ele. Se lasă să fiarbă la foc mic până când carnea este gătită și sosul s-a îngroșat.
Se ornează scaloppine italiene al limone cu rozmarin tocat și se servește. Rozmarinul conferă mâncării o aromă proaspătă și, de asemenea, arată frumos.