PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Desert francez Mont Blanc Mont Blanc Tartă cu castane Desert

Această rețetă este o variantă luxoasă a desertului clasic francez, Mont Blanc. Stratificat cu o pastă de ficăței cu unt, un piure bogat de castane și acoperit cu o frișcă pufoasă, este un desert cu adevărat impresionant, perfect pentru a fi servit la petrecerile dumneavoastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru coaja de tartă:

  • 112 căni De făină integrală Adăugat la
  • 14 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 12 linguriță de sare Adăugat la
  • 9 tbls De unt nesărat, rece Adăugat la
  • 1 Gălbenuș de ou mare Adăugat la

Pentru umplutura de castane:

  • 1 ceașcă De cremă tartinabilă de castane (se găsește în magazinele de produse gastronomice) Adăugat la
  • 14 ceașcă de zahăr Adăugat la
  • 12 ceașcă De unt nesărat, înmuiat Adăugat la
  • 1 linguriță De extract de vanilie pură Adăugat la

Pentru toppingul de frișcă:

  • 1 ceașcă de smântână Adăugat la
  • 2 tbls de zahăr Adăugat la
  • 12 linguriță De extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Începeți prin a face coaja de tartă. Într-un castron mare, amestecați împreună făina, zahărul și sarea. Tăiați untul în bucăți și frecați-l cu vârful degetelor în amestecul de făină până când amestecul seamănă cu pesmetul grosier. Această tehnică va asigura o coajă de tartă sfărâmicioasă.

2. Pasul

Se bate gălbenușul de ou și se adaugă la amestecul de făină. Combinați ingredientele fără să le strângeți cu mâinile. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați un pic de apă rece ca gheața. Presărați aluatul într-un disc plat, înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin o oră.

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți aluatul răcit pentru a se potrivi unei forme de tartă. Aliniați cu grijă tava cu aluatul și tăiați orice depășire. Înțepați aluatul cu o furculiță și coaceți-l timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când devine auriu. Lăsați-l să se răcească.

4. Pasul

Pentru umplutura de castane, combinați castanele, zahărul, untul și vanilia într-un robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare. Întindeți umplutura uniform peste coaja de tartă răcită.

5. Pasul

Bateți frișca, zahărul și vanilia până când se formează vârfuri tari pentru topping. Se pune frișca bătută peste umplutura de castane.

6. Pasul

Pentru un plus de fler, puteți decora tarta cu puțină piure de castane rezervat sau presărați deasupra cu ciocolată rasă. Lăsați tarta să se răcească în frigider cel puțin 2 ore înainte de a o servi.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Ruladă fără făină

Ruladă cu cremă de arahide și gem de mere. O ruladă excelentă, umedă, plină de ingrediente fabuloase și, pe deasupra, fără gluten.

Placintă cu brânză și coacăze

Căutați o rețetă pentru un desert delicios, ușor de preparat și care nu este un tort obișnuit și uscat? Încercați această placintă cu brânză și coacăze. Puteți să înlocuiți fructele și cu altele.

Tort fără gluten cu căpșuni

Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.

Desert de ciocolată cu brânză perfectă

Amestecul de prăjitură cu brânză bogată și cremoasă cu ciocolata intensă și fină din acest desert este un adevărat răsfăț.
jest_ocami
jest_ocami
Previzualizare rețetă Desert de castane
Photorecipe

Desert de castane

Cheesecake de piure de castane cu blat de morcovi și portocale.

Prăjitură de nucă de cocos din tavă

Această delicioasă prăjitură cu nucă de cocos din tavă este una dintre rețetele mele preferate pentru ocazii speciale. Cu patiseria sa pufoasă și crusta dulce de nucă de cocos, întotdeauna merge bine cu oaspeții mei. Am făcut-o adesea pentru petreceri aniversare și sărbători de familie și a fost întotdeauna un mare succes.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Ruladă fără făină

Ruladă cu cremă de arahide și gem de mere. O ruladă excelentă, umedă, plină de ingrediente fabuloase și, pe deasupra, fără gluten.

Placintă cu brânză și coacăze

Căutați o rețetă pentru un desert delicios, ușor de preparat și care nu este un tort obișnuit și uscat? Încercați această placintă cu brânză și coacăze. Puteți să înlocuiți fructele și cu altele.

Tort fără gluten cu căpșuni

Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.

Desert de ciocolată cu brânză perfectă

Amestecul de prăjitură cu brânză bogată și cremoasă cu ciocolata intensă și fină din acest desert este un adevărat răsfăț.
jest_ocami
jest_ocami
Previzualizare rețetă Desert de castane
Photorecipe

Desert de castane

Cheesecake de piure de castane cu blat de morcovi și portocale.

Prăjitură de nucă de cocos din tavă

Această delicioasă prăjitură cu nucă de cocos din tavă este una dintre rețetele mele preferate pentru ocazii speciale. Cu patiseria sa pufoasă și crusta dulce de nucă de cocos, întotdeauna merge bine cu oaspeții mei. Am făcut-o adesea pentru petreceri aniversare și sărbători de familie și a fost întotdeauna un mare succes.

Reels

Nou