Tigaie picantă cu piept de pui
O combinație perfectă de arome și condimente pentru a oferi un gust delicios și plin de viață. Carnea de pui fragedă se combină perfect cu ardeii gras și iute, iar aromele de curry, ghimbir și chimen oferă o notă exotexotică și bogată.
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- 1 linguriță de sare
- 1⁄2 linguriță piper negru măcinat
- 1⁄2 linguriță praf de curry
- 1⁄2 linguriță praf de ghimbir
- 1⁄4 linguriță chimen măcinat
- Sucul de la jumătate de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți o tigaie adâncă la foc mediu-ridicat. Adăugați uleiul și încălziți-l.
Adăugați pieptul de pui tăiat cubulețe în tigaie și gătiți-l timp de 5-7 minute sau până când este aurit și s-a frăgezit. Îndepărtați carnea din tigaie și puneți-o deoparte.
Sursa :: Youtube
În aceeași tigaie adăugați ceapa și usturoiul și gătiți-le timp de 2-3 minute sau până când devin ușor translucide.
Sursa :: Youtube
Adăugați ardeii cubulețe, sarea, piperul, praful de curry, ghimbirul și chimenul. Amestecați și gătiți timp de 2-3 minute sau până când ardeii încep să se înmoaie.
Sursa :: Youtube
Adăugați pieptul de pui înapoi în tigaie și amestecați-l cu legumele.
Sursa :: Youtube
În final, adăugați sucul de lămâie și amestecați din nou.
Servește tigaia picantă fierbinte, garnisită cu pătrunjel tocat, dacă doriți. Poate fi acompaniată cu orez sau pâine prăjită.