PUBLICITATE

Excellent banánové rezy

Gătim aluatul separat cofecționând albușurile de la gălbenușuri. Batem albușurile cu un praf de sare și jumătate din zahăr până se transformă într-o spumă tare. Batem gălbenușurile cu restul de zahăr până devin spumoase și apoi amestecăm ambele spume. Încorporăm făina cernută ușor. Îl punem pe un tort rotund acoperit cu hârtie și coacem în cuptorul preîncălzit timp de 13-15 minute.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
16

Pentru drum avem nevoie de:

  • 3 bucată ou Adăugat la
  • 65 g zahăr cristal Adăugat la
  • 30 g făină simplă specială Adăugat la
  • Sare Adăugat la

Cremă:

  • 100 ml frișcă bătută Adăugat la
  • 200 g iaurt grecesc alb Adăugat la
  • 100 g mascarpone Adăugat la
  • 2 ro piure de mango Adăugat la

Strat de banană

  • 2 db banane Adăugat la
  • apă Adăugat la
  • zahăr Adăugat la
  • Gelatină Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Aluatul îl pregătim prin separarea albușului de gălbenușuri. Bătim albușul cu un praf de sare și jumătate din zahăr până obținem o spumă tare. Bătim gălbenușurile cu restul de zahăr până obținem o spumă și la final amestecăm ambele spume. Amestecăm ușor făina cernută. Aplicăm aluatul pe o turtă rotundă acoperită cu hârtie și coacem în cuptor timp de 13-15 minute.

2. Pasul

Crema: Batem frisca, adaugam iaurtul, mascarpone si batem din nou, la sfarsit amestecam piureul de mango si il aplicam pe corp.

3. Pasul

La partea de sus pregătim jeleul de banane. Mixăm 2 banane cu 250 ml de apă și 1 lingură de zahăr. Adăugăm pachetul de gelatină și gătim aproximativ un minut, apoi turnăm peste cremă. La frigider, turnăm frișca bătută și decorăm.

Reels

Nou