PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : Kaheig

Glüh Lillet băutură de iarnă

Glüh Lillet este o armă secretă minunată pentru zilele reci. Dacă nu ați încercat niciodată deliciosul Lillet Blanc, această rețetă este introducerea perfectă. Această băutură caldă și reconfortantă, cu note condimentate și fructate, a fost una dintre favoritele absolute ale familiei mele încă de când am preparat-o pentru prima dată într-o seară rece. Amestecul echilibrat de arome dulci și amare este pur și simplu irezistibil.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 ml Lillet Blanc Adăugat la
  • 250 ml suc de mere Adăugat la
  • 2 Bețișoare de scorțișoară Adăugat la
  • 4 Cuișoare Adăugat la
  • 1 Portocală organică Adăugat la
  • 1 Lămâie organică Adăugat la
  • 4 Lingură miere Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti Lillet mulat, se toarnă Lillet Blanc împreună cu sucul de mere într-o cratiță medie și se încălzește lichidul la foc mediu. Asigurați-vă că Lillet nu fierbe, pentru a păstra conținutul de alcool.

2. Pasul

Acum adăugați batoanele de scorțișoară și cuișoarele. Îmi place să experimentez cu condimentele și să adaug un pic mai multă scorțișoară pentru o aromă și mai bogată.

3. Pasul

Se spală bine portocala și lămâia și se taie în felii. Adăugați feliile în oală. Citricele conferă băuturii o notă acrișoară plăcută și rotunjesc profilul general al aromei.

4. Pasul

În cele din urmă, se adaugă mierea și se amestecă bine până când aceasta se dizolvă complet. Dacă preferați băutura un pic mai dulce, nu ezitați să adăugați o lingură în plus de miere.

5. Pasul

Lăsați băutura să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pentru ca aromele să se dezvolte pe deplin. Apoi turnați printr-o sită într-o cană și savurați imediat Glüh-Lillet - exact ca la târgul de Crăciun!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou