PUBLICITATE

Sursa :: Atide from Getty Images

Lichior de lămâie

Lichiorul de lămâie este o băutură minunată și răcoritoare, perfectă pentru zilele fierbinți de vară. Eu îl prepar întotdeauna la începutul verii, când lămâile sunt cele mai dulci și mai suculente.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 6 buc Lămâi coapte, nepulverizate Adăugat la
  • 1 litru Spirit Adăugat la
  • 500 g Zahăr Adăugat la
  • 1 litru Ape Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

Începem prin a spăla și usca bine lămâile. Este foarte important ca acestea să fie foarte curate, deoarece coaja care va intra în lichior trebuie să fie lipsită de orice impuritate.

2. Pasul

Apoi, se decojesc lămâile, având grijă să nu se rupă coaja. Cel mai bine este să faceți acest lucru cu un decojitor de legume, lăsând un puf alb pe lămâie. Puneți cojile într-un borcan mare de sticlă, care trebuie să fie bine spălat și uscat.

3. Pasul

Adăugați spirtul în borcan și închideți-l bine. Puneți borcanul deoparte, într-un loc întunecos și răcoros, timp de 40 de zile. Merită să scuturați borcanul la câteva zile.

4. Pasul

După 40 de zile, pregătim siropul de zahăr. Punem zahărul într-o oală, turnăm apă peste el și îl încălzim până când zahărul se dizolvă. Când siropul este gata, îl răcim la temperatura camerei.

5. Pasul

După ce siropul s-a răcit, se toarnă în borcanul cu lămâile și spirtul. Se amestecă bine și se resigilează borcanul. Puneți-l deoparte pentru încă 40 de zile într-un loc întunecat.

6. Pasul

După acest timp, strecurați lichiorul nostru printr-o sită fină sau un tifon gros. Lichiorul de lămâie este acum gata de a fi consumat, dar vă încurajez să îl mai lăsați deoparte câteva zile pentru a permite aromelor să se îmbine mai bine.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou