PUBLICITATE

Sursa :: Shy Man from Getty Images Signature

Nigiri sushi

Nigiri sushi este unul dintre cele mai populare tipuri de sushi, iar prepararea lui este întotdeauna o provocare plină de bucurie pentru mine. Este vorba de mici bucăți "asamblate" de orez acoperite cu o felie de file de pește proaspăt. Deși procesul de preparare poate părea complicat, cu puțină răbdare și atenție, oricine îl poate stăpâni. Cel mai important lucru este să folosiți ingrediente de calitate și să urmați procedura corectă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 200 g Orez pentru sushi Adăugat la
  • 300 ml Ape Adăugat la
  • 60 ml Oțet de orez Adăugat la
  • 2 linguri Zahăr Adăugat la
  • 10 felii Somon proaspăt Adăugat la
  • 10 felii Ton proaspăt Adăugat la
  • sos de soia Adăugat la
  • wasabi Adăugat la
  • Ginger Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Să începem prin a pregăti orezul. Clătiți orezul sub apă rece până când apa este complet limpede. Acesta este un pas important, deoarece va elimina excesul de amidon și va da orezului consistența potrivită.

2. Pasul

Se pune orezul într-o oală, se adaugă apă și se lasă să stea 20 de minute.

3. Pasul

Apoi se fierbe orezul la foc mediu până când apa este absorbită - de obicei, acest lucru durează aproximativ 10 minute. Apoi reduceți focul la minim și lăsați-l acoperit pentru încă 10 minute. Nu amestecați și nu verificați orezul în acest timp.

4. Pasul

Între timp, se prepară amestecul de oțet. Aduceți oțetul de orez, zahărul și sarea la fierbere într-o cratiță mică și amestecați până când zahărul și sarea se dizolvă. Apoi lăsați amestecul să se răcească.

5. Pasul

După ce orezul este fiert, se transferă într-un castron mare și se adaugă amestecul de oțet. Se amestecă ușor orezul pentru a evita zdrobirea boabelor.

6. Pasul

Acum este timpul să feliem peștele. Rețineți că fileurile de pește trebuie să fie absolut proaspete. Feliile trebuie să fie subțiri și să aibă o lungime de aproximativ 5 centimetri.

7. Pasul

Se fac rulouri mici din orez, pe care le decojești cu degetele. Rulourile trebuie să fie suficient de compacte pentru a se ține împreună, dar nu atât de comprimate încât orezul să fie prea dens.

8. Pasul

Se pune o felie de pește pe fiecare rulou și se presează ușor. Dacă vă place wasabi, puteți adăuga o bucată mică sub felia de pește.

9. Pasul

Serviți sushi Nigiri cu sos de soia, ghimbir și wasabi. Bucurați-vă de gustul autentic al Japoniei.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou