PUBLICITATE

Sursa :: Gambar Suriy from Canva

Orez copt în cuptor

Orezul copt în cuptor este un fel de mâncare delicioasă și nepretențioasă. Este ideal ca fel principal sau ca garnitură bogată. Orezul fiert se amestecă cu sos, legume și carne, iar după ce se condimentează se coace la cuptor până când devine auriu.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Orez Basmati Adăugat la
  • 500 ml Bulion de legume Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 2 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Clătiți orezul sub apă rece și lăsați-l să se scurgă.

2. Pasul

Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul.

3. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță și se prăjește ceapa și usturoiul timp de aproximativ 5 minute.

4. Pasul

Se adaugă orezul și se amestecă bine amestecul pentru a acoperi orezul cu ulei.

5. Pasul

Se transferă totul într-o tavă de copt și se toarnă bulionul de legume fierbinte. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.

6. Pasul

Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se introduce în cuptor pentru 30 de minute.

7. Pasul

Când timpul a expirat, scoateți vasul din cuptor și lăsați-l să stea încă 10 minute.

Reels

Nou