PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: MorningbirdPhoto

Rețetă ușoară de aluat de plăcintă de plăcintă cu fulgi de pâine

Cel mai bun lucru la această rețetă de aluat pentru plăcinte este că este foarte ușor de preparat și asigură o crustă fragedă și fragedă de fiecare dată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 212 căni De făină integrală Adăugat la
  • 1 lingură zahăr Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 1 ceașcă Unt nesărat, tăiat în cuburi și răcit Adăugat la
  • 0.3 ceașcă Apă cu gheață Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, combinați făina, zahărul și sarea, amestecând cu o furculiță până când se amestecă bine. În acest fel, aluatul va avea un gust uniform pe tot parcursul.

2. Pasul

Adăugați untul răcit, tăiat în cuburi, la amestecul uscat. Folosind vârful degetelor sau un blender de patiserie, tăiați rapid untul în făină până când este bine combinat și amestecul arată ca nisipul grosier. S-ar putea să existe câteva bucăți de unt mai mari, de mărimea unui bob de mazăre, și asta este bine. Acele bucățele de unt creează fulguiala din crusta de plăcintă odată ce se topesc în timpul coacerii.

3. Pasul

Adăugați treptat apa cu gheață, câte o lingură sau două pe rând, amestecând și amestecând cu furculița, până când aluatul începe să se adune. Nu adăugați mai multă apă decât este necesar. Prea multă apă va face aluatul tare.

4. Pasul

Adunați ușor aluatul într-o minge, apoi împărțiți-l în două, formând fiecare jumătate ca un disc. Înfășurați bine fiecare disc în folie de plastic și puneți-l la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de a-l întinde. Această perioadă de repaus asigură o crustă fragedă și ușor de lucrat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou