PUBLICITATE

Sursa :: nitrub for Getty Images

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 kg Mandarine Adăugat la
  • 1 kg zahăr Adăugat la
  • 1 mare Lămâie stoarsă Adăugat la
  • 1 Cupa apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

Pentru a face dulceață de mandarine, mai întâi se spală bine mandarinele. Din anii mei de experiență, vă recomand să folosiți mandarine organice, deoarece vom folosi atât pulpa, cât și coaja, iar fructele organice conțin mai puține pesticide.

2. Pasul

Se decojesc mandarinele și se păstrează coaja. În această etapă, trebuie să vă asigurați că toate părțile albe ale cojii sunt îndepărtate, deoarece acestea pot cauza o aromă amară la prepararea gemului.

3. Pasul

Tăiați coaja de mandarine în fâșii subțiri. Nu trebuie să aveți prea multă piele albă interioară pe fâșii, deoarece aceasta poate face dulceața amară.

4. Pasul

Într-o cratiță mare, se adaugă zahărul, mandarinele tăiate în fâșii, sucul de lămâie și apa. Acest amestec trebuie adus la fierbere, amestecând constant, ceea ce va ajuta la dizolvarea completă a zahărului și la obținerea unei consistențe uniforme.

5. Pasul

Reduceți focul la mic și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic. Țineți cont de faptul că o temperatură prea ridicată ar putea carameliza amestecul și afecta gustul gemului.

6. Pasul

Se amestecă ușor amestecul la fiecare 15 minute până când se îngroașă. Acest proces poate dura până la 1,5 ore, dar credeți-mă, rezultatul merită.

7. Pasul

După ce dulceața de mandarine a ajuns la consistența dorită, se toarnă fierbinte în borcane sterilizate și se închid ermetic.

8. Pasul

Marmelada de mandarine de casă, minunat de aromată, este acum gata să fie savurată sau dăruită ca un cadou. Se va păstra timp de aproximativ 6-12 luni - dacă o puteți lăsa neatinsă atât de mult timp!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou