PUBLICITATE
Slivkové gule
Sezóna sliviek je v plnom prúde a slivkové gule/gombovce nesmú chýbať ! 🤗
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
3
- 500 rutier Cartofi fierți
- 125 g făină simplă specială
- 125 g făină semi-groasă
- 1 Articolul sare
- 1 ks ou
- Alte materii prime
- Prune
- unt
- zahăr Pulbere
- Fulgi de nucă mac
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
40 min.
1. Pasul
Mai întâi gătim cartofii în apă sărată (fără coajă).
2. Pasul
Curățăm prunele de sâmburi și le tăiem în funcție de cât de mari dorim să fie bilele.
3. Pasul
Din cartofi, făină și ouă, preparăm aluatul. Apoi întindem aluatul și îl tăiem în cuburi egale. Așezăm prunele și formăm biluțe. Aruncăm biluțele gata făcute în apă clocotită și le fierbem până când vin la suprafață. Punem biluțele gata într-un vas unde tăiem unt (nu trebuie să economisim la unt). Și gata! Eu prefer cu pesmet, dar sunt excelente cu mac sau cu nuci.
4. Pasul
Poftă bună !