PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cele mai bune tortilla de făină de porumb de casă moale vreodată

Fiind un pasionat certificat și devotat al mâncării, am făcut aceste tortillas din făină de porumb de multe ori, inclusiv pentru întâlniri tematice și cine liniștite în timpul săptămânii acasă. Sunt un acompaniament excelent sau o bază pentru o varietate de mâncăruri mexicane și, de asemenea, o salvare pentru cei care urmează o dietă fără gluten. Este o singură rețetă, dar se simte de fiecare dată ca o călătorie în inima bucătăriei mexicane.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 2 căni De masa harina (făină de porumb) Adăugat la
  • 12 linguriță De sare de mare Adăugat la
  • 134 căni De apă caldă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Începeți prin a amesteca masa harina și sarea într-un castron mare. Din experiența mea, folosirea unui bici asigură o distribuție mai uniformă a sării.

2. Pasul

Adăugați treptat apă caldă în amestec. Aveți grijă să nu adăugați toată apa deodată, deoarece rata de absorbție variază între diferitele mărci de făină de porumb. Scopul dvs. este de a obține un aluat ferm și elastic la atingere, nu uscat sau lipicios.

3. Pasul

Împărțiți aluatul în 20 de bile de dimensiuni egale. Acest lucru asigură că toate tortillas au aceeași dimensiune, un mic sfat care ajută foarte mult la obținerea unei gătiri uniforme.

4. Pasul

Preîncălziți o plită sau o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare.

5. Pasul

Se așază fiecare bilă de aluat între două foi de folie de plastic și se presează folosind o presă de tortilla sau o tigaie grea. Încercați să obțineți o grosime de aproximativ 1/8 inch. Sfat profesional: rotirea presei sau a tigaiei în timpul presării ajută la obținerea unei grosimi uniforme.

6. Pasul

Odată ce plita este încinsă, îndepărtați folia de plastic de pe fiecare parte a tortilei și puneți-o ușor pe plită. Gătiți timp de aproximativ 30 de secunde până la 1 minut pe fiecare parte sau până când tortilla începe să prezinte mici pete maronii. Aveți grijă să nu gătiți prea mult, deoarece tortilla poate deveni prea tare.

7. Pasul

Se repetă procesul până când se folosește tot aluatul. Nu uitați, practica face perfecțiunea! Cu cât le faceți mai des, cu atât veți deveni mai buni și mai rapizi.

8. Pasul

Înfășurați tortillas fierte într-un prosop de bucătărie curat pentru a le menține calde înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou