PUBLICITATE

Sursa :: elenahramovaphotos from Canva

Sos de ciuperci cu pui

Rețetă pentru sos cremos de ciuperci cu pui înăbușit.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 600 g piept de pui Adăugat la
  • 250 g Ciuperci uscate Adăugat la
  • 2 bucată The Onion Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 3 ro făină Adăugat la
  • 1 l Bulion de pui Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
  • sare și piper negru măcinat Adăugat la
  • Paprika pentru asezonare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici. Într-o tigaie, se prăjește carnea în ulei încins până când devine frumos aurie. Se condimentează bine.

2. Pasul

Se înmoaie ciupercile uscate în apă clocotită și se lasă la înmuiat timp de aproximativ 30 de minute.

3. Pasul

Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Adăugați-le la carne și prăjiți totul împreună.

4. Pasul

Se presară făina peste carne și ceapă, se amestecă și se lasă să se prăjească împreună pentru o vreme.

5. Pasul

Scurgeți ciupercile pregătite în prealabil (dar nu turnați apa!) și adăugați-le la carne. Se sotează totul împreună pentru o vreme.

6. Pasul

La final, se toarnă în tigaie bulionul și apa de ciuperci. Se amestecă totul și se lasă să fiarbă încet timp de aproximativ 1 oră. Sosul ar trebui să se îngroașe treptat.

7. Pasul

Serviți sosul finit cu orez sau găluște.

Rețete similare

Pui cu legume în sos de muștar

Puiul în sos de muștar este una dintre mâncărurile mele preferate. Muștarul conferă pieptului de pui o aromă distinctă și picantă, care este contrastul perfect pentru ceapa blândă și frișca bătută. Acest fel de mâncare este perfect pentru duminici sau pentru ocazii speciale.

Cotlete de pui cu iaurt

Cotletele de pui marinate în sos de iaurt sunt felul principal ideal pentru orice ocazie.

Carne de porc sărată pe ciuperci

Rețetă pentru sarmale de porc pe ciuperci, care este simplu de preparat și ușor de manevrat chiar și de începători în bucătărie.

Carne de porc în sos de roșii

Rețetă pentru o carne de porc grozavă în sos de roșii pe care o gătesc cel puțin o dată pe săptămână.

Piept de pui cu sos de curry

Piept de pui perfect cu sos curry, cu orez ca garnitură.

Bucăți de pui la natural

Bucățile de pui la natural este o rețetă foarte simplă și rapidă, pe care o poți adapta după gustul tău.

Carne de porc pe usturoi

Carne de porc înăbușită în usturoi cu legume, potrivită pentru prânz sau cină.

Carne de pui cu smântână

Rețeta de carne de pui cu smântână, perfectă pentru un prânz rapid sau cină.

Rețete similare

Pui cu legume în sos de muștar

Puiul în sos de muștar este una dintre mâncărurile mele preferate. Muștarul conferă pieptului de pui o aromă distinctă și picantă, care este contrastul perfect pentru ceapa blândă și frișca bătută. Acest fel de mâncare este perfect pentru duminici sau pentru ocazii speciale.

Cotlete de pui cu iaurt

Cotletele de pui marinate în sos de iaurt sunt felul principal ideal pentru orice ocazie.

Carne de porc sărată pe ciuperci

Rețetă pentru sarmale de porc pe ciuperci, care este simplu de preparat și ușor de manevrat chiar și de începători în bucătărie.

Carne de porc în sos de roșii

Rețetă pentru o carne de porc grozavă în sos de roșii pe care o gătesc cel puțin o dată pe săptămână.

Piept de pui cu sos de curry

Piept de pui perfect cu sos curry, cu orez ca garnitură.

Bucăți de pui la natural

Bucățile de pui la natural este o rețetă foarte simplă și rapidă, pe care o poți adapta după gustul tău.

Carne de porc pe usturoi

Carne de porc înăbușită în usturoi cu legume, potrivită pentru prânz sau cină.

Carne de pui cu smântână

Rețeta de carne de pui cu smântână, perfectă pentru un prânz rapid sau cină.

Reels

Nou