PUBLICITATE

Sursa :: didoi from Getty Images

Tort de sfeclă roșie

O prăjitură delicioasă care este coaptă din sfeclă roșie cu cremă de mascarpone.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Pe drum:

  • 500 g Sfeclă roșie Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 200 ml Ulei de floarea-soarelui Adăugat la
  • 2 ks ouă Adăugat la
  • 250 g Făină simplă Adăugat la
  • 112 linguri Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la

Pentru cremă:

  • 100 g mascarpone Adăugat la
  • 100 g Smântână acră Adăugat la
  • 50 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 ks Zahăr vanilat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Mai întâi se curăță sfecla roșie. Radeți-o pe o răzătoare grosieră. Apoi amestecați-o cu zahărul și lăsați-o să se odihnească un timp. Apoi adăugați uleiul și ouăle și amestecați bine.

2. Pasul

Într-un alt bol, se amestecă făina, zahărul vanilat, praful de copt și sarea.

3. Pasul

Se adaugă apoi ingredientele uscate la sfeclă și se amestecă totul bine pentru a se obține un aluat.

4. Pasul

Se umple o formă de tort unsă și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ o oră.

5. Pasul

Între timp, se pregătește umplutura. Se bate mascarpone, se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine.

6. Pasul

Când prăjitura este gata și s-a răcit puțin, se taie în două.

7. Pasul

Se unge cu cremă și se presară cu zahăr pudră.

8. Pasul

Se servește cu frișcă și cu fructele preferate.

Reels

Nou