PUBLICITATE

Sursa :: didoi from Getty Images

Tort de sfeclă roșie

O prăjitură delicioasă care este coaptă din sfeclă roșie cu cremă de mascarpone.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Pe drum:

  • 500 g Sfeclă roșie Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 200 ml Ulei de floarea-soarelui Adăugat la
  • 2 ks ouă Adăugat la
  • 250 g Făină simplă Adăugat la
  • 112 linguri Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la

Pentru cremă:

  • 100 g mascarpone Adăugat la
  • 100 g Smântână acră Adăugat la
  • 50 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 ks Zahăr vanilat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Mai întâi se curăță sfecla roșie. Radeți-o pe o răzătoare grosieră. Apoi amestecați-o cu zahărul și lăsați-o să se odihnească un timp. Apoi adăugați uleiul și ouăle și amestecați bine.

2. Pasul

Într-un alt bol, se amestecă făina, zahărul vanilat, praful de copt și sarea.

3. Pasul

Se adaugă apoi ingredientele uscate la sfeclă și se amestecă totul bine pentru a se obține un aluat.

4. Pasul

Se umple o formă de tort unsă și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ o oră.

5. Pasul

Între timp, se pregătește umplutura. Se bate mascarpone, se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine.

6. Pasul

Când prăjitura este gata și s-a răcit puțin, se taie în două.

7. Pasul

Se unge cu cremă și se presară cu zahăr pudră.

8. Pasul

Se servește cu frișcă și cu fructele preferate.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou