PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: timokefoto

Yummy Fried Fried Indian Prawn Cutlet

Urmând această rețetă, vei putea aduce pe masa ta acest exotic cotlet indian de creveți!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 gms De creveți (de preferință de mărime medie) Adăugat la
  • 3 Cartofi de mărime medie, fierți și făcuți piure Adăugat la
  • 2 Ceapă mare, tăiată mărunt Adăugat la
  • 2 Ardei iute verde, tocat mărunt Adăugat la
  • 2 tbls De pastă de ghimbir și usturoi Adăugat la
  • 1 linguriță De pudră de turmeric Adăugat la
  • 12 linguriță De pudră de chili roșu Adăugat la
  • 1 linguriță De praf de garam masala Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • Frunze de coriandru proaspăt tocate Adăugat la
  • Semolă pentru acoperire Adăugat la
  • 2 Ouă, bătute Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Curățați, dezbracați și gătiți creveții la aburi, apoi tăiați-i mărunt. În timpul fierberii la aburi, asigurați-vă că nu-i gătiți prea mult, deoarece creveții au tendința de a deveni tari.

2. Pasul

Într-o tigaie, se încing 2 linguri de ulei. Adăugați ceapa tocată și sotați-o până când devine translucidă. Nu uitați să mențineți focul la mediu pentru a evita să ardeți aceste cepe, vrem să fie aurii și aromate.

3. Pasul

Adăugați în tigaie ardeii iuți verzi și pasta de ghimbir și usturoi și gătiți până când dispare mirosul crud.

4. Pasul

Se adaugă pudra de turmeric, pudra de chili, pudra de garam masala și sarea. Amestecați bine și gătiți timp de aproximativ 2 minute, amestecând din când în când.

5. Pasul

Acum, este timpul să adăugați creveții tăiați în tigaie. Gătiți timp de câteva minute până când toate condimentele sunt bine absorbite de creveți.

6. Pasul

Apoi, se adaugă piureul de cartofi și frunzele de coriandru. Se amestecă totul. Piureul de cartofi acționează ca un liant, așa că asigurați-vă că sunt bine încorporați.

7. Pasul

Se ia de pe foc și se lasă amestecul să se răcească.

8. Pasul

După ce se răcește, se modelează amestecul în mici cotlete ovale. Se înmoaie fiecare cotlet în ouăle bătute și apoi se acoperă cu semolă. Semolina dă o textură crocantă atunci când cotletele sunt prăjite.

9. Pasul

Într-o tigaie, se încinge uleiul. Odată ce uleiul este suficient de fierbinte, se prăjește fiecare cotlet până când ambele părți devin aurii.

10. Pasul

Scurgeți cotletele pe o hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei și apoi serviți-le calde cu o garnitură de sosul sau sosul preferat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou