PUBLICITATE
Croissante pufoase cu unt

Croissante pufoase cu unt

O gustare rapidă, foarte pufoase, de luat la pachețel sau atunci cand simți nevoia sa mananci ceva si nu știi ce. Se pot combina cu dulceață sau cu tot felul de creme tartinabile, in funcție de gustul fiecăruia.

PUBLICITATE
Ce avem la micul dejun? Încearcă una dintre aceste 10 rețete și bucură-te de un început perfect de zi

Rețeta poate fi găsită în acest articol

Ce avem la micul dejun? Încearcă una dintre aceste 10 rețete și bucură-te de un început perfect de zi

Ingrediente

porții
8
  • 38 g zahăr Adăugat la
  • 6 g drojdie uscată Adăugat la
  • 240 ml lapte proaspăt Adăugat la
  • 405 grame făină Adăugat la
  • 3 g sare Adăugat la
  • 30 g unt nesărat g pentru umplutură Adăugat la
  • ou pentru uns Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

300 min.
1. Pasul

Dizolvați drojdia în apă și amestecați pentru a se dizolva, apoi lăsați-o să stea timp de 2 minute. Într-un castron mare, adăugați făina, zahărul și sarea. Se toarnă amestecul de drojdie și se bate până se combină complet. Adăugați puțin unt și încorporați-l în aluat.

2. Pasul

Se lasa aluatul la crescut, acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 1,5 până la 2 ore, până când aluatul își dublează volumul.

3. Pasul

Puneți aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făinată și apăsați ușor pentru a elimina aerul. Rulați într-un sul și apoi tăiați în 12 bucăți egale. Luați o bucată de aluat și rulați-o într-un dreptunghi de dimensiunea dorită.. Aplicați o cantitate generoasă de unt pe aluat și întindeți uniform. Luați o altă bucată de aluat și întindeți-o în aceeași dimensiune și stivuiți-o deasupra primei bucăți. Întindeți un strat de unt deasupra și repetați pentru a obține un aluat cu mai multe straturi cu straturi alternante de aluat și unt, care se termină cu un strat de aluat.

4. Pasul

Înfășurați aluatul stivuit cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru cel puțin o oră sau peste noapte pentru a se răci complet.

5. Pasul

Scoateți aluatul stivuit și întindeți-l într-un dreptunghi mai mare. Faceți 3 tăieturi orizontale uniforme pentru a forma 4 dreptunghiuri mai mici. Tăiați fiecare dintre aceste dreptunghiuri în jumătate în diagonală pentru a forma 8 triunghiuri. Luați fiecare triunghi și rulați-l strâns de la bază într-o formă de semilună. Puneți vârful dedesubt și puneți croissantul pe o tavă tapetată cu hartie de copy. Repetați cu restul de aluat, lasați o disnanță de 2 cm intre ele.

6. Pasul

Lăsați aluatul sa mai crească o dată la temperatura camerei timp de 1,5 ore sau într-un loc mai răcoros timp de 2-3 ore. Odată gata, cornurile aproape că își vor dubla volumul.

7. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Aplicați ou pe fiecare croissant. Coaceți timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 190 de grade Celsius și continuați să coaceți încă 12 minute până când devine maro auriu.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou