PUBLICITATE

Sursa :: arfo from Getty Images

Ardei murați

Rețetă pentru ardei murați gustoși în ulei, care sunt potriviți ca o garnitură la felul principal.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 10 ks Ardei roșu Adăugat la
  • 6 lžic Oțet Adăugat la
  • 4 lžic Săruri Adăugat la
  • 3 ks Usturoi Adăugat la
  • 300 ml Ape Adăugat la
  • 1 Linguri Zahăr Adăugat la
  • Câteva boabe de piper și de condimente Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Se spală și se usucă bine ardeii și se îndepărtează tulpina. Puneți apoi ardeii într-un recipient de sticlă mai mare, pe care îl veți sigila.

2. Pasul

Într-o cratiță mică, combinați oțetul, sarea, zahărul și apa și aduceți amestecul la fierbere. După ce începe să fiarbă, adăugați în oala cu ardei boabele de condimente și usturoiul întreg.

3. Pasul

Apoi se toarnă amestecul fierbinte peste ardei și se presează astfel încât aceștia să fie scufundați și acoperiți de saramură. Astfel, ardeii vor avea multă savoare după saramură și se vor conserva frumos.

4. Pasul

Închideți borcanul și lăsați-l într-un loc răcoros timp de cel puțin 3 zile pentru a permite ca aromele să se combine și ardeii să se marineze bine. Experiența mea îmi spune că, cu cât îi lași mai mult timp, cu atât mai buni devin.

5. Pasul

Folosiți ardeii murați ca garnitură la mesele principale sau ca parte a unui fel de mâncare rece. Cred că toți cei care îi vor gusta se vor bucura de ei. Aștept cu nerăbdare experiențele și comentariile voastre.

Rețete similare

Legume murate de diferite soiuri

Această rețetă de legume murate este un must-have absolut în bucătăria mea și am făcut-o de nenumărate ori. Murarea legumelor este o modalitate excelentă de a conserva legumele rămase într-un mod gustos, de a le transforma într-o garnitură delicioasă sau de a adăuga aromă la salate, sandvișuri etc. Lucrul minunat la această metodă este că puteți experimenta cu diferite legume și arome. Lucrul minunat la această metodă este că puteți experimenta cu diferite legume și arome.

Sparanghel picant picant rapid și ușor de murat

Echilibrul potrivit de mușcătură de oțet și mirodenii aromate, combinate cu crocantul sparanghelului, transformă cu adevărat această legumă modestă într-o garnitură sau gustare versatilă și apetisantă.

Murături

Murăturile sunt modul perfect de a folosi legumele din grădina proprie în timpul sezonului de iarnă. Murăturile sunt excelente ca garnitură, într-o salată sau doar pentru aromă.

Ceapă murată rapidă și ușoară de casă

Acestea sunt atât de simplu de făcut și au un gust mult mai bun decât orice ai putea cumpăra vreodată de la un magazin!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Zacuscă clasică - rețeta simplă și delicioasă pentru borcanul de acasă
Videorecetă

Zacuscă clasică - rețeta simplă și delicioasă pentru borcanul de acasă

Zacusc oferă o combinație perfectă între gustul delicat al legumelor și aroma intensă a condimentelor mediteraneene. Încercați-o și veți fi transportați într-o călătorie culinară într-un loc însorit și plin de viață!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită
Videorecetă

Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită

Zacusca este o adevărată comoară a bucătăriei românești. Preparată din ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi ardei copt, vinete și ceapă, această zacuscă este savuroasă și aromată.

Măsline în ulei

Aceasta este o rețetă simplă și tradițională pentru murarea măslinelor. Este o gustare delicioasă și sănătoasă pe care o puteți savura în orice moment al anului. Nu este greu să pui singur măslinele la murat, ca în țările mediteraneene.

Legume fierte

O garnitură perfectă sub formă de legume la aburi care se potrivește perfect cu felul principal și cu carnea.

Rețete similare

Legume murate de diferite soiuri

Această rețetă de legume murate este un must-have absolut în bucătăria mea și am făcut-o de nenumărate ori. Murarea legumelor este o modalitate excelentă de a conserva legumele rămase într-un mod gustos, de a le transforma într-o garnitură delicioasă sau de a adăuga aromă la salate, sandvișuri etc. Lucrul minunat la această metodă este că puteți experimenta cu diferite legume și arome. Lucrul minunat la această metodă este că puteți experimenta cu diferite legume și arome.

Sparanghel picant picant rapid și ușor de murat

Echilibrul potrivit de mușcătură de oțet și mirodenii aromate, combinate cu crocantul sparanghelului, transformă cu adevărat această legumă modestă într-o garnitură sau gustare versatilă și apetisantă.

Murături

Murăturile sunt modul perfect de a folosi legumele din grădina proprie în timpul sezonului de iarnă. Murăturile sunt excelente ca garnitură, într-o salată sau doar pentru aromă.

Ceapă murată rapidă și ușoară de casă

Acestea sunt atât de simplu de făcut și au un gust mult mai bun decât orice ai putea cumpăra vreodată de la un magazin!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Zacuscă clasică - rețeta simplă și delicioasă pentru borcanul de acasă
Videorecetă

Zacuscă clasică - rețeta simplă și delicioasă pentru borcanul de acasă

Zacusc oferă o combinație perfectă între gustul delicat al legumelor și aroma intensă a condimentelor mediteraneene. Încercați-o și veți fi transportați într-o călătorie culinară într-un loc însorit și plin de viață!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită
Videorecetă

Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită

Zacusca este o adevărată comoară a bucătăriei românești. Preparată din ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi ardei copt, vinete și ceapă, această zacuscă este savuroasă și aromată.

Măsline în ulei

Aceasta este o rețetă simplă și tradițională pentru murarea măslinelor. Este o gustare delicioasă și sănătoasă pe care o puteți savura în orice moment al anului. Nu este greu să pui singur măslinele la murat, ca în țările mediteraneene.

Legume fierte

O garnitură perfectă sub formă de legume la aburi care se potrivește perfect cu felul principal și cu carnea.

Reels

Nou