PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: PublicDomainImages

Bile de popcorn cu bomboane de zahăr moale de modă veche

Făcute din ingrediente simple, bilele de popcorn sunt o gustare delicioasă, dulce și sărată, care este iubită în egală măsură de adulți și copii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
15
  • 12 ceașcă De boabe de floricele de porumb (puteți folosi și aproximativ 16 căni de floricele de porumb deja făcute. Doar asigurați-vă că este simplu, nu uns cu unt sau sărat). Adăugat la
  • 114 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 12 ceașcă de miere Adăugat la
  • 14 ceașcă de apă Adăugat la
  • 12 linguriță de sare Adăugat la
  • 1 linguriță De extract de vanilie Adăugat la
  • 4 tbls de unt nesărat Adăugat la
  • Adăugări opționale: chipsuri de ciocolată, bomboane de ciocolată, nuci tocate Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Mai întâi, faceți popcorn. Dacă le faceți pe aragaz (metoda mea preferată), încălziți o cantitate mică de ulei într-o oală mare la foc mediu-mare, adăugați boabele de popcorn și acoperiți-le cu un capac. Scuturați oala din când în când pentru a preveni arderea sâmburilor. Nu uitați, ridicați capacul doar atunci când pocnitul încetinește pentru a preveni revărsarea floricelelor de porumb.

2. Pasul

Odată ce floricelele sunt gata, transferați-le într-un bol mare de amestecare, asigurându-vă că ați îndepărtat toți sâmburii neopăriți. Mi se pare util să pun un castron mare cu capul în jos peste oală și să le întorc pe amândouă, astfel încât floricelele de porumb popcorn să cadă în castron. Apoi, îl scutur puțin pentru a lăsa să cadă pe fund sâmburii neopăriți.

3. Pasul

Într-o cratiță, la foc mediu, se combină zahărul, mierea, apa și sarea. Se amestecă până când zahărul se dizolvă.

4. Pasul

Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă până când amestecul atinge stadiul de bilă tare (260°F pe un termometru pentru bomboane). Acest lucru este important, siropul insuficient fiert poate duce la bile de popcorn moi și lipicioase, în timp ce siropul prea fiert le poate face prea tari.

5. Pasul

Se ia vasul de pe foc și se amestecă untul și extractul de vanilie.

6. Pasul

Se toarnă siropul peste floricele de porumb, amestecând pentru a acoperi fiecare bucată. Distribuiți acum uniform orice amestec adăugat.

7. Pasul

Când floricelele de porumb sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, ungeți ușor mâinile cu unt și formați bile. Strângeți bine floricelele de porumb pentru ca acestea să-și păstreze forma.

8. Pasul

Lăsați bilele de popcorn să se răcească complet pe o bucată de hârtie pergament înainte de a le servi. Am considerat util să înfășor fiecare bilă într-o bucată mică de folie de plastic pentru a face mai ușoară ținerea și mâncarea, mai ales pentru copii.

Reels

Nou