PUBLICITATE

Sursa :: MolnarSzabolcsErdely for Pixabay

Bile simple și rapide de mere pregătite în 30 de minute

Această rețetă de biluțe dulci cu mere a apărut dintr-un capriciu cu ani în urmă, când nu știam ce să fac cu merele rămase. Sunt un succes atât pentru copii, cât și pentru adulți și reprezintă o gustare excelentă, un desert sau un deliciu dulce la cafeaua de după-amiază. Prepararea este destul de simplă, dar gustul este inconfundabil de delicios.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
14
  • 3 mare Mere Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
  • 220 g făină Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai praf de copt Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 60 ml lapte Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de biluțe de mere, mai întâi se decojesc merele și se îndepărtează miezul. Apoi tăiați merele în cuburi mici. În timpul numeroaselor mele încercări, am constatat că cuburile mai mici sunt mai bine distribuite în aluat și, prin urmare, dau un rezultat final mai bun.

2. Pasul

Se amestecă bine cuburile de mere, zahărul și scorțișoara și se lasă amestecul să se odihnească aproximativ 15 minute. Merele ar trebui să elibereze suc.

3. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă bine făina, praful de copt, ouăle și laptele. Ar trebui să obțineți un aluat gros și lipicios. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugați puțin lapte.

4. Pasul

Acum adăugați merele în aluat. Amestecați-le bine, astfel încât toate bucățile de mere să fie acoperite de aluat.

5. Pasul

Acum vine partea cea mai dificilă. Încălziți uleiul într-o tigaie sau oală adâncă. Pentru a verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte, puteți pune o mică pată de aluat. Dacă acesta plutește imediat la suprafață, uleiul este gata.

6. Pasul

Cu ajutorul a două linguri, se formează bile mici din aluat și se pun cu grijă în uleiul încins. Prăjiți biluțele până când acestea devin aurii. Le întorc des în timpul prăjirii pentru a asigura o culoare uniformă.

7. Pasul

Scoateți biluțele de mere finite din ulei cu o lingură cu fantă și lăsați-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie. Se presară baloții cu zahăr pudră cât sunt încă fierbinți. Distracție plăcută la copt!

Reels

Nou