PUBLICITATE

Sursa :: Heike Rau for Adobe Stock

Biscuiți crocanți cu nuci crocante pentru Crăciun

Îmi place să fac acești biscuiți cu nuci în perioada Crăciunului. Îmi amintesc de copilăria mea și de orele confortabile petrecute în bucătăria bunicii mele. Condimentele din nuci, aluatul fraged și onctuos al biscuiților și atingerea ușoară a zahărului vanilat îi fac irezistibili. Întotdeauna aștept cu nerăbdare să le gătesc și aștept cu și mai multă nerăbdare să le ofer cadou și să mă bucur de ele.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30
  • 200 Gram Unt (la temperatura camerei) Adăugat la
  • 150 Gram zahăr Adăugat la
  • 1 Linguriță zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 2 gălbenușuri de ou Adăugat la
  • 400 Gram făină Adăugat la
  • 100 Gram Amestec de nuci (alune, nuci, migdale) tocate grosier Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru a face biscuiții cu nuci, bateți untul, zahărul, zahărul vanilat și sarea într-un castron mare până când devine cremos. Untul trebuie să fie moale, nu topit, pentru a obține o consistență bună.

2. Pasul

Adăugați gălbenușurile de ou și continuați să amestecați până când totul este bine amestecat.

3. Pasul

Se adaugă treptat făina și se frământă aluatul până când devine omogen. Puteți face acest lucru fie cu mâinile, fie cu o mașină de aluat.

4. Pasul

Se adaugă apoi nucile tocate și se continuă frământarea aluatului până când nucile sunt bine distribuite. Folosirea diferitelor tipuri de nuci conferă biscuiților o aromă variată și o textură interesantă.

5. Pasul

Formați o minge cu aluatul, acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Acest pas ajută biscuiții să își păstreze forma la coacere.

6. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și așezați hârtie de copt pe tăvile de copt.

7. Pasul

Se modelează aluatul în bile mici sau, dacă doriți, în "semilunele" sau croissante mici și se așază pe tăvile de copt. Opțional, se decorează cu o nucă deasupra.

8. Pasul

Coaceți biscuiții cu nuci timp de 15-20 de minute sau până când se rumenesc ușor pe margini.

9. Pasul

Se lasă biscuiții să se răcească în tavă și apoi se presară cu puțin zahăr pudră. Sper să vă bucurați de acești biscuiți delicioși cu nuci la fel de mult ca și mine!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou