PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Bomboane de caramel moi și moi de mestecat

Cu o dulceață de unt și o textură moale și elastică, aceste caramele se topesc în gură cu încântare pură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 1 ceașcă zahăr cristal Adăugat la
  • 34 ceașcă Sirop de porumb ușor Adăugat la
  • 12 ceașcă unt nesărat Adăugat la
  • 12 ceașcă lapte condensat îndulcit Adăugat la
  • 14 linguriță sare Adăugat la
  • 2 linguriță extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Într-o cratiță grea, la foc mediu, se combină zahărul, siropul de porumb, untul, laptele condensat îndulcit și sarea. Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Acest pas este crucial pentru a asigura o textură fină de caramel, așa că nu vă grăbiți și amestecați bine.

2. Pasul

Continuați să gătiți în timp ce amestecați în mod constant. S-ar putea să devină un pic cam intens, dar credeți-mă, amestecarea constantă este secretul pentru a obține acea consistență perfectă de mestecat. Gătiți până când amestecul ajunge la 235 grade Fahrenheit sau până când o cantitate mică de amestec scăpată în apă rece formează o minge moale care se aplatizează când o scoateți din apă.

3. Pasul

Odată ajuns în acest stadiu, se ia cratița de pe foc și se adaugă extractul de vanilie. Turnați acest amestec fierbinte într-o tavă pătrată de 8 inci, unsă cu unt sau tapetată cu pergament. Se lasă să se răcească complet.

4. Pasul

Când se răcește, se taie aceste delicii în pătrate mici. Folosiți un cuțit uns pentru a face procesul mai ușor. Răbdarea este cheia aici pentru a obține bucățele de dimensiuni egale.

5. Pasul

Înfășurați caramele tăiate în hârtie cerată și păstrați-le într-un recipient etanș. Acestea pot rezista până la două săptămâni dacă sunt păstrate corespunzător, dar din experiența mea, probabil că vor fi înghițite cu mult înainte!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou