PUBLICITATE

Sursa :: manyakotic from Getty Images

Brioșe cu morcovi și mere

Am descoperit rețeta acestor brioșe cu morcovi și mere în urmă cu câțiva ani, când căutam alternative sănătoase, dar gustoase, la dulciuri. De atunci, a devenit una dintre preferatele mele - este perfectă pentru micul dejun, ca gustare sănătoasă sau chiar ca desert.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 2 ks Mere Adăugat la
  • 2 ks Morcovi Adăugat la
  • 2 ks ouă Adăugat la
  • 60 g miere Adăugat la
  • 120 ml Ulei de măsline Adăugat la
  • 250 g Făină integrală Adăugat la
  • 2 Ceai Lingurițe de praf de copt Adăugat la
  • 2 Ceai Linguriță de scorțișoară Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

2. Pasul

Radeți fin merele și morcovii. Iată recomandarea mea: după ce ați dat merele pe răzătoare, vă recomand să le lăsați într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de apă.

3. Pasul

Într-un castron, se amestecă ouăle, mierea și uleiul de măsline.

4. Pasul

Adăugați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea la acest amestec și amestecați bine.

5. Pasul

La final, se adaugă morcovii și merele rase. Amestecul trebuie să fie gros, dar nu prea gros - dacă amestecul este prea gros, adăugați puțină apă sau lapte.

6. Pasul

Împărțiți amestecul pregătit în formele de brioșe și dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când brioșele sunt rumenite și aluatul se ține bine.

Reels

Nou