PUBLICITATE

Sursa :: DeeNida from Canva

Carne de porc pe ciuperci cu smântână

Carnea de porc pe ciuperci cu smântână este un fel de mâncare tradițională cehă care se remarcă prin gustul său. Ciupercile și smântâna conferă cărnii frăgezime și o textură cremoasă. Această rețetă este perfectă pentru un prânz sau o cină în familie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Carne de porc (gât sau mușchi file) Adăugat la
  • 250 g Ciuperci proaspete (alune de pădure sau ciuperci) Adăugat la
  • 1 The Onion Adăugat la
  • 2 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 200 ml Cremă de gătit Adăugat la
  • 1 Linguri Făină netedă Adăugat la
  • ulei Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se taie carnea în bucăți mai mici și se condimentează cu sare și piper. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește carnea pe ambele părți până când devine aurie.

2. Pasul

Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se adaugă la carne. Se sotează până când ceapa începe să devină aurie.

3. Pasul

Adăugați ciupercile tăiate felii și prăjiți-le încă 10 minute, până când ciupercile încep să elibereze sucul.

4. Pasul

Se adaugă făina, se amestecă și se prăjește puțin.

5. Pasul

Se adaugă smântâna și se amestecă. Se fierbe timp de aproximativ 5-10 minute, până când sosul începe să se îngroașe.

Reels

Nou