PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : Engin_Akyurt

Castane simple în cuptor

Nu este nimic mai bun decât castanele proaspăt prăjite în cuptor. Gustul dulce, de nucă al acestor fructe, combinat cu pocnetul focului confortabil, este pur și simplu de neegalat. Pregătesc castane de ani de zile și am descoperit câteva aspecte importante pe care aș vrea să le împărtășesc cu dumneavoastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Castane Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

35 min.
1. Pasul

Începeți prin a spăla bine castanele. Apoi crestați pielea castanelor cu un cuțit ascuțit. Trebuie să aveți grijă să nu deteriorați prea mult fructul. Pielea trebuie tăiată doar atât cât să permită ieșirea vaporilor de apă și să împiedice castanele să se spargă în timpul coacerii. - Este normal ca unele castane să se spargă la prăjire. Totuși, acest lucru poate fi redus la minimum prin tăierea în piele.

2. Pasul

Puneți castanele cioplite într-un castron și turnați apă fierbinte peste ele. Lăsați castanele să se înmoaie în apă timp de aproximativ 15 minute. Înmuierea castanelor în cuptor le face crocante și uniform gătite.

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus/jos). Așezați castanele pe o tavă de copt și sărați-le uniform. În funcție de mărimea castanelor, acestea vor avea nevoie de 20-30 de minute în cuptor. Întoarceți castanele în mod regulat pentru a vă asigura că se prăjesc uniform. - Timpul de coacere poate varia în funcție de mărimea castanelor. Prin urmare, începeți să verificați castanele după 20 de minute și prelungiți timpul de coacere dacă este necesar.

4. Pasul

După ce castanele sunt prăjite, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin. Serviți castanele calde și bucurați-vă de aroma delicioasă. O delicatesă vegană savuroasă de toamnă!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou