PUBLICITATE

Clătite cu brânză de vaci

🥞 O rețetă extrem de delicioasă pentru clătite, care sunt nu numai mai sănătoase comparativ cu cele clasice, nu conțin zahăr, sunt bogate în proteine și vă vor cuceri cu textura lor pufoasă și gustul delicios. 🥞

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 250 g brânză de vaci fină Adăugat la
  • 3 ou Adăugat la
  • 1 linguriță esență de vanilie Adăugat la
  • 2 lingură Miere Adăugat la
  • Un pic praf de copt Adăugat la
  • 5 lingură făină de spelta Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

🥞 Mai întâi, pregătim ouăle. Separam albușurile de gălbenuși. Punem gălbenușurile într-un castron, adăugăm miere sau orice alt îndulcitor la alegere, esență de vanilie. Apoi, amestecăm gălbenușurile.

2. Pasul

În gălbenușuri cernem făina cu praf de copt. Amestecăm totul din nou până obținem o masă uniformă.

3. Pasul

Apoi batem albușurile într-un spumă fermă. Adăugăm zăpadă la masa de gălbenușuri și încorporăm treptat brânza. Dacă am avea un aluat prea subțire, adăugăm iar făină, pe care o cernem din nou.

4. Pasul

Așa creată, masa este pregătită pentru prelucrarea termică. Ne pregătim cel mai bun tigaie non-stick din teflon. Dacă nu aveți o tigaie cu suprafața non-stick, folosim puțin ulei de cocos. Dacă nu aveți nici asta, vom topi puțin unt pe tigaie.

5. Pasul

🥞 Folosind o lingură mare, facem 'grămezi' pe tigaie, care se vor răspândi într-un clătită circulară. Lăsăm să se coacă pe flacără mică aproximativ 3 minute. Apoi întoarcem clătita și o coacem pe foc mic încă 2 minute. Ocazional, întoarcem mai des clătită pentru a nu se arde.

6. Pasul

Apoi, tigaia ar trebui doar să fie ștearsă cu un prosop de hârtie de bucătărie pentru a elimina orice resturi arse și putem turna aluatul următor pentru clătite.

7. Pasul

🥞Clătitele gata făcute le puteți ungem cu gem, ciocolată, le puteți servi cu fructe proaspete, sunt fantastice topping cu sirop de arțar. Dacă alegeți o versiune mai sănătoasă ca mine, ungeți clătitele cu budincă proteică. Am folosit budincă proteică de vanilie de la Lidl și am topit un mănunchi de afine congelate cu puțin miere. Imaginația nu are limite.

8. Pasul

Sper că vă va plăcea această rețetă la fel de mult ca mie, poftă bună! 😋

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou